Tilbake til søkeresultater

Eventyrlige Marokko

Fotturer i Atlasfjellene gir deg vakre fjellområder og enorm utsikt. Det er fine stier, og kokken tryller frem lunsj underveis. Kulturen er varm, vennlig og inkluderende. I tillegg til fjellene får du oppleve både hektiske Marrakech og bedagelige Essaouira ved kysten. Alt dette på kun 1 uke!

Vi hadde en strålende tur, og er veldig fornøyd med opplegget på alle måter. Marokko er spennende og eksotisk, og vi følte alle at det var et trygt land å reise rundt i. Tusen takk for fint opplegg.— Nina, Sverre, Kari og Lars - på privat tur november 2017

Bli med på et innholdsrikt og spennende eventyr i Marokko! Landet ligger som en fargerik juvel helt nord i Afrika, og kan by på flere spennende fjellområder.  I Atlasfjellene er det fantastiske områder som passer godt til alle turglade  med fjellstøvler på. Tar du i tillegg med kulturskoene og strandsandalene, er alt klart for opplevelser både i høye fjell, storby og strand.

Turen starter i magiske Marrakech som er en fascinerende heksegryte av en by. Gamlebyen står oppført på UNESCOs verdensarvliste på grunn av sine vakre bygninger, moskeer, synagoger og andre severdigheter. Du møter et sydende folkeliv, spesielt på det digre torget Djemaa El-Fna, og får en smakebit av den fascinerende kulturen du skal oppleve på turen. I Marrakech bor dere på en nydelig riad, den er som en oase innimellom bazaarer og souker i den travle, eksotiske byen. 

Vi skreddersyr denne turen for deg, så du kan reise på egen tur med familien, vennegjengen eller med kjæresten. 

Atlasfjellene
Bare en drøy times kjøretur fra Marrakech ligger berberlandsbyen Imlil og de spennende fjellområdene i Høye Atlas. Vi har lagt turen til en imponerende del av Atlasfjellene, og de neste dagene kan du utforske områdene i Atlas til fots og på offroadsykkel hvis du ønsker det. 
På vandreturene i dette fjellmassivet møtes du av intense grønne terasseavlinger, okerfargede fjellsider og gnistrende fossefall. Du puster inn lukten av lavendel og villmark, og av middag laget på trekull i berberlandsbyene. Berberne er Marokkos urbefolkning, og i løpet av turen vil du komme i kontakt med dette folkets kultur og tradisjoner. Landskapet er fyllt av kontraster, og du kan oppleve alt fra bølgende avlinger til høyalpine fjellterreng på en og samme dag. Fuglelivet er også variert, og med litt flaks kan du kanskje få se den unike Atlas-grønnspetten eller en Berberfalk.  Etter dagsturene i fjellet kan du slappe av på den sjarmerende riadens terrasse og den velsmakende maten er fortreffelig også her i fjellene.

Essaouira
Turen avsluttes med et par dager ved kysten. Byen Essaouria er preget av sitt avslappede strandmiljø og hippietendensene blir forsterket av at celebre gjester som Jimi Hendrix, Cat Stevens, Frank Zappa og Janis Joplin ferierte her i sin tid. Det er ikke uten grunn at gamlebyen står på UNESCOs Verdensarvliste, og dette er også byen Thorbjørn Egner brukte som modell for Kardemommeby, etter et besøk her i 1949. Du finner både trange gater, kameler, bymurer, folk, røvere og bønnetårnet til Tobias! Nedenfor sentrum strekker kilometervis av fin sandstrand seg sørover. Her kan du slappe av på stranden, surfe, bade, ri på hester og kameler eller shoppe. Sammenlignet med det hektiske kaoset mange oppfatter marokkanske storbyer som, er Essaouira en fredelig og fin by hvor du faktisk får rusle i fred i basarene. I 1001 natt-stil på riaden i Essaouira, ligger alt an til en verdig avslutning på det Marokkanske eventyret. 

Turfakta

Historie

Marokko er et monarki i Nord-Afrika. Landet har en lang kyststripe mot Atlanterhavet, som bøyer av ved Gibraltarstredet og inn i Middelhavet. Mot øst grenser landet mot Algerie. Landets grenser er omstridt. Marokko hevder herredømme over Ceuta, Melilla, men mer omstridt også Vest-Sahara. Marokko har reelt sett administrert nesten hele av sistnevnte territorium siden 1975. Hovedstaden Rabat og landets finansielle sentrum og største byområde, Casablanca, ligger begge ved Atlanterhavskysten.
 
Marokko er det eneste afrikanske landet som for tiden ikke er medlem av Den afrikanske union. Det er medlem av Den arabiske liga, Maghreb-unionen, Den Islamske konferanse , Middelhavsdialoggruppen, Group of 77 og viktige ikke-NATO allierte av USA. 

Vanskelighetsgrad

Dette er en flott tur som alle som liker å gå fine fotturer i fjellet klarer å gjennomføre uten større problemer.  Dagsturene i fjellet enten til fots eller på sykkel, tilpasses etter det dere ønsker av varighet på turen. Har du gått litt i fjellet før, så klarer du dette. Turen passer også veldig fint til familier som reiser med barn, og som har lyst til å være aktive i ferien samt oppleve en spennende kultur og veldig god mat. Marokkanerne er svært barnevennlige og vi blir tatt godt vare på av våre marokkanske venner på turen. 

Utstyr

Hvitserk stiller med eventuelt fellesutstyr. Foreslått utstyrsliste finner du på nettsiden under turen.

Attraksjoner

 • Marrakech og Djemaa el Fna-torget 
 • Atlasfjellenes storslagne natur
 • Berber-landsbyer
 • Hippiestrandbyen Essaouira

Innkvartering

Vi bor på noen perler av overnattingssteder som Hvitserk har håndplukket; Riad (hotell) i medinaen i Marrakech, nydelig kasbah i fjellet og en meget komfortabel riad ved kysten.  

Klima

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Penger

Du kan ta ut marokkanske dirham på minibanker på flyplassen og i de større byene med Visa eller Mastercard. Disse kortene kan også brukes som betaling på dyrere hoteller og restauranter, og større og eksklusive  butikker, men generelt betales alt annet i kontanter.

Tid & tidssoner

Marokko ligger en time bak norsk tid. Når klokken er 12 i Norge, er den 11 i Marokko.

Pass og visum

Norske statsborgere trenger ikke visum for å komme inn i Marokko. Passet må være gyldig i minst seks måneder etter utreise fra Marokko.  

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner, eller sjekk www.vaksine.no. Vi anbefaler www.reiseklinikken.no

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet. 
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tap av reisens formål (F.eks. kan du fint reise til Marokko selv om du knekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å vandre i fjell og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Pris inkluderer

 • Flyreisen fra Norge til Marokko på økonomiklasse
 • All lokal transport
 • Lokal engelsktalende guide
 • Kokk og muldyr på fjellturene
 • All overnatting på riad (hotell) i dobbeltrom med frokost i riader vi har håndplukket
 • Måltider under vandringene
 • Evt utstyr som sykkel og sykkelhjelm

Pris inkluderer ikke

 • Drikke
 • Måltider som ikke er nevnt i dagprogrammet
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til lokale guider og hjelpere
 • Enkeltromstillegg

Øvrig informasjon

Dette er en skreddersydd tur for minimum to personer, med start og slutt i Marrakech.  
Turen kan startes hvilken dato og ukedag som helst, men er lagt opp til å korrespondere med Norwegians ukentlige direkteavganger mellom Gardermoen og Marrakech. 

Pris pr person når 4 reiser sammen; kr 15.500,- 

Dag 1: ANKOMST MarRAKECH

Dette er en ren ankomstdag, hvor dere har rom på en nydelig og sentralt beliggende riad i Medinaen (gamlebyen) i Marrakech. Gangavstand til en av Afrikas største markedsplasser. På det enorme torget Djemaa el-Fna, De Dødes Plass, som ligger midt i Medinaen, får du følelsen av å spasere rett inn i tusen og en natt. Dette er et av de største, travleste og mest eksotiske torgene i hele Afrika, og syder konstant av liv. Her vrimler det med slangetemmere, akrobater, turister, fresende grillplater, musikere, håndtydere, gatetannleger og hennatatovører. Dette torget har i århundrer vært åsted for slavemarkeder, halshogginger og handel. Middag på riaden er inkludert.

Dag 2: 1001 natt i Marrakech 

Etter frokost blir det full dags sightseeing i spennende Marrakech med guide. Dere blir hentet på riaden av guiden deres. Det blir en 3 timers guidet tur til fots i soukene, Djamaa El Fna-plassen og kjente monumenter som Bahia Palace, Badi Palace og Saadia Tombs. På ettermiddagen spiser dere lunch på en hyggelig restaurant og returnerer deretter til riaden deres hvor dere kan slappe av på takterrassen og la inntrykkene fra den eksotiske byen sige inn. Middag på en meget bra restaurant  i Medinaen på kvelden. (Frokost er inkludert)

Dag 3: MARRAKECH til atlasfjellene

Turen går videre etter en tidlig frokost på hotellet. Vi kjører sørover mot berberlandsbyen Imlil og Høye Atlas. Turen tar ca 1,5 time. Underveis passerer dere et konglomerat av berberlandsbyer. Dere sjekker inn på en meget sjarmerende kasbah (berberhus) i den lille landsbyen Tamatert like ved Imlil, og ligger på ca 1800 moh. Etter innsjekk blir det en 2-3 timers fottur med guide i fjellet i Imlil-dalen. Kokken vår serverer lunch underveis. Vi overnatter i dobbeltrom på kasbahen hvor frokost og middag er inkludert. (F, L, M)

DAG 4: fottur i ATLASFJELLENE

Etter en deilig frokost blir det heldags fottur i fjellet med guide, turen er på 5-6 timer. I dag får vi fantastisk utsikt over Imlil- og Imnane-dalen. Vi går fra Imlil (1740 moh) over passet Tizi n’Tamatert (2289 moh) og ned til landsbyen Tinghrine (1800 moh) hvor vi spiser lunsj. Så fortsetter vi opp til Tizi n’Agersioual-passet (2000 moh) og videre ned til Imlil. Vi overnatter i samme kasbah hvor kokken tryller frem en tradisjonell marokkansk middagsrett på kvelden.  (F, L, M)

Dag 5: offroadsykling i atlasfjellene

I dag er det heldags sykkeltur på mountain bike med vår guide. Etter frokost starter vi fra landsbyen Tamatert som vi bor i, og sykler på veien (asfalt) til vi kommer til Taddart hvor vi sykler offroad opp til landsbyen Mzik. Vi krysser en elv og fortsetter på grusvei til landsbyen Aremd som er den største landsbyen i dalen. Så returnerer vi via Aremd videre til Imlil, og opp via asfaltert vei til Tamatert. Lunsj spiser vi underveis. Vi overnatter i samme kasbah og slapper av på terrassen med nydelig utsikt mot fjellene før middag. (F, L, M)

Dag 6: Til strandbyen essaouira

Etter frokost tar vi farvel med våre venner i kasbahen i fjellet, og setter oss i minibussen og kjører vestover til Marokkos Atlanterhavskyst. Tidlig på ettermiddagen er vi fremme i den nydelige strandbyen Essaouira, hvor vi sjekker inn på vår flotte riad og har resten av dagen til fri disposisjon. Her kan du slappe av på stranden, surfe, bade, ri på hester og kameler eller shoppe. Sammenlignet med det hektiske og anmasende kaoset mange oppfatter marokkanske storbyer som, så er Essaouira en fredelig og fin by hvor du faktisk får rusle i fred på gatene og kan utforske alt det spennende som kan fåes kjøpt i basarene. Byens medina står på UNESCOs Verdensarvliste, og nedenfor sentrum strekker kilometervis av fin sandstrand seg sørover langs en hyggelig strandpromenade flankert av hoteller og restauranter. (F)

Dag 7: avslapning i essaouira

I dag har vi en hel, avslappende dag i Essaouira på egenhånd. Hva med å rusle i den hyggelige byen, shoppe i bazaarene (husk å prute!), bestille massasje eller hamam, gå eller ri en tur på den lange, fine sandstranden. Vi overnatter på samme flotte riad. Frokost er inkludert. Lunsj på egenhånd.
Essaouira er preget av sitt avslappede strandmiljø og hippitendensene blir forsterket av at tidligere celebre gjester som Jimi Hendrix, Cat Stevens, Frank Zappa og Janis Joplin på 60-tallet ferierte her i sin tid. Storfilmer som “Alexander” og “Kingdom Of Heaven”  ble spilt inn i- og rundt Essaouira, og for nordmenn er det jo artig at Thorbjørn Egner brukte Essaouira som modell for Kardemommeby, etter et besøk her i 1949. Her finner du både trange gater, kameler, bymurer, Folk, Røvere og bønnetårnet til Tobias! Et besøk i basarene her er vel verdt å få med seg, og du finner mange morsomme suvenirer. På kvelden har dere avskjedsmiddag på en av byens bedre restauranter. (F, M)

Dag 8: tilbake til Marrakech

Etter en sen frokost kjøres vi til flyplassen (ca 3 timer) for hjemreise, og lander i Norge sent på kvelden. (F)

F = Frokost
L = Lunsj
M = Middag

 

Dagbøker