Tilbake til søkeresultater

Fjelltur i Atlasfjellene

En vandretur i Atlasfjellene i Marokko gir deg så mye mer enn bare fjell med fantastisk utsikt! Du kommer til et miljø langt unna turiststedene, går alternative stier og møter en kultur og natur helt utenom det vanlige. Vi skal også opp på toppen av Nord-Afrikas høyeste fjell, Jebel Toubkal på 4167 moh.

Tusen takk Hvitserk for en strålende, spesialtilpasset tur til Jebel Toubkal for min kone og meg. Dette var et særdeles profesjonelt opplegg fra avreise til hjemkomst. Møtt på flyplassen i Marrakech av Mustafa som transporterte og fulgte oss opp under hele oppholdet. Alltid presis, imøtekommende og hjelpsom. Guiden Mustapha og kokken vår Muhammed fulgte oss til topps og skjemte oss bort med utsøkt mat og pleie under enkle kår midt i Atlasfjellene. Dette var et strøkent arrangement som anbefales på det varmeste!!— Linda & Jon Birger, på tur i april 2015

Bli med på en innholdsrik og spennende vandringsopplevelse i Atlasfjellene! I Marokko finnes det mange fine vandreområder som gir deg ulike opplevelser. Landet krysses av flere fjellkeder som Riff-fjellene i nord pluss Atlasfjellenes tre deler; Mellom-Atlas, Høye Atlas og Anti-Atlas. De riktig alpine områdene finner man i Høye Atlas som er den mest imponerande fjellkjeden både i omfang og høyde.

Denne vandringsturen er lagt til Høye Atlas, og vandrer du i dette fjellmassivet møtes du av intenst grønne terasseavlinger, okerfargede fjellsider og gnistrende fossefall. Du puster inn lukten av lavender og villmark, og av middag lagd på trekull i berberlandsbyene. Berberne er Marokkos urbefolkning, og i løpet av turen vil vi komme i kontakt med dette folkets kultur og tradisjoner. Landskapet er fyllt av kontraster, og du kan oppleve alt fra bølgende  avlinger til høyalpine fjellterreng på en og samme dag. Fuglelivet er også variert, og med litt flaks kan du kanskje få se den unike Atlas-grønnspetten eller en Berberfalk.

Høydepunktet vil bokstavelig talt bli bestigningen av nord-Afrikas høyeste fjell, Jebel Toubkal, på 4167 moh, hvor du blir belønnet med en fantastisk panoramautsikt over Atlasfjellene. Til slutt vender vi tilbake til Marrakech og har et døgn i denne fascinerende heksegryta av en by før det er på tide å sette kursen hjemover.

Turfakta

Historie

Marokko er et monarki i Nord-Afrika. Landet har en lang kyststripe mot Atlanterhavet, som bøyer av ved Gibraltarstredet og inn i Middelhavet. Mot øst grenser landet mot Algerie. Landets grenser er omstridt. Marokko hevder herredømme over Ceuta, Melilla, men mer omstridt også Vest-Sahara. Marokko har reelt sett administrert nesten hele av sistnevnte territorium siden 1975. Hovedstaden Rabat og landets finansielle sentrum og største byområde, Casablanca, ligger begge ved Atlanterhavskysten.
 
Marokko er det eneste afrikanske landet som for tiden ikke er medlem av Den afrikanske union. Det er medlem av Den arabiske liga, Maghreb-unionen, Den Islamske konferanse , Middelhavsdialoggruppen, Group of 77 og viktige ikke-NATO allierte av USA. 

Vanskelighetsgrad

Dette er en flott fjelltur som de aller fleste i normal god form klarer å gjennomføre uten større problemer. Har du gått litt i fjellet før, så klarer du dette.

Utstyr

Hvitserk stiller med alt fellesutstyr. En liste over personlig utstyr som trengs på turen finner du under fanen "utstyrsliste".

Attraksjoner

 • Marrakech og Djemaa el Fna-torget 
 • Atlasfjellenes storslagne natur
 • Berber-landsbyer
 • Toppen av nord-Afrikas tak; Jebel Toubkal

Innkvartering

To netter på ryad (hotell) i medinaen i Marrakech, enkle fjellhytter og berberhus på fjellturen.  

Klima

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Penger

Du kan ta ut marokkanske dirham på minibanker på flyplassen og i de større byene med Visa eller Mastercard. Disse kortene kan også brukes som betaling på dyrere hoteller og restauranter, og større og eksklusive  butikker, men generelt betales alt annet i kontanter.

Tid & tidssoner

Marokko ligger en time bak norsk tid. Når klokken er 12 i Norge, er den 11 i Marokko.

Pass og visum

Norske statsborgere trenger ikke visum for å komme inn i Marokko. Passet må være gyldig i minst seks måneder etter utreise fra Marokko.  

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner, eller sjekk www.vaksine.no Vi anbefaler www.reiseklinikken.no

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet. 
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tap av reisens formål (F.eks. kan du fint reise til Marokko selv om du knekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å vandre i fjell og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Pris inkluderer

 • All lokal transport
 • Lokal engelsktalende guide
 • Kokker samt muldyr med fører
 • Hotell 2 netter i dobbeltrom og frokost i Marrakech
 • Overnatting og måltider under vandringen

Pris inkluderer ikke

 • Flyreisen fra Norge til Marokko
 • Drikke
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til lokale guider og hjelpere
 • Enkeltromstillegg

Øvrig informasjon

Dette er en skreddersydd tur for minimum to personer, med start og slutt i Marrakech.  
Turen kan startes hvilken dato og ukedag som helst, men er lagt opp til å korrespondere med Norwegians ukentlige direkteavganger mellom Gardermoen og Marrakech. 
Pris pr pers kr 7.900,- 

Dag 1: ANKOMST MarRAKECH

Dette er en ren ankomstdag, hvor dere har et dobbeltrom på et godt og sentralt hotell i gangavstand til Afrikas største markedsplass. På det enorme torget Djemaa el-Fna, De Dødes Plass, som ligger midt i Medina, får du følelsen av å spasere rett inn i tusen og en natt. Dette er det største, travleste og mest eksotiske torget i hele Afrika, og syder konstant av liv. Her vrimler det med slangetemmere, akrobater, turister, fresende grillplater, musikere, håndtydere, gatetannleger og hennatatovører. Dette torget har i århundrer vært åsted for slavemarkeder, halshogginger og handel.

Dag 2: Marrakech TIL Tizi oussem

Vi spiser tidlig frokost på hotellet, og setter oss så inn i en minibuss for videre reise sørover mot de høye Atlasfjellene. Underveis passerer vi et konglomerat av berberlandsbyer. Vi møter våre uvurderlige venner for den kommende uken, kokken og muldyrføreren, og laster bagasjen vår på muldyr før vi legger i vei. Vi passerer gjennom landsbyen Imioughlad og begynner på stigningen opp mot vandringens første fjellpass, Tizi n'Tacht. Derifra, på over 2000 meters høyde, har vi en nydelig utsikt mot Tigouga- og Taroudant-regionene, og mot Angour-fjellene i nord. Her stopper vi for lunsj. På ettermiddagen ankommer vi landsbyen Tizi Oussem (1800 moh), hvor vi skal tilbringe natten i et enkelt berberhus. Kokken vår tryller frem en tradisjonell marokkansk middagsrett på kvelden.

Dag 3: Tizi oussem til azib tamsoult

Vi spiser frokost, laster på muldyrene igjen og følger en vakker og spektakulær sti mot Azib Tamsoult (2250 moh), et lite tettsted hvor stort sett sauegjetere holder hus. Her skal vi overnatte i en fjellhytte. Alle måltider inkludert.

Dag 4: fra azib tamsoult til toubkal basecamp

I dag blir en intens dag, da vi skal betydelig høyere opp, og du vil kanskje merke at lufta føles tynnere. Foran oss har vi stigningen opp til Aguelzim-passet på 3450 moh. - den er lang og seig, men ikke så bratt. Derifra kan vi for første gang beskue morgendagens mål, toppen av Jebel Toubkal, før vi går ned til Toubkal Basecamp (3200 moh.), hvor vi spiser middag og tilbringer natten.  

Dag 5: toppstøt på jebel toubkal

Vi starter ved soloppgang for å unngå den sterkeste solen på vår vei opp mot toppen av Toubkal. Etter fire dagers trekking skal vi normalt sett være akklimatiserte til å takle høyden fint. Etter rundt tre timers innsats står vi på nord-Afrikas høyeste punkt på 4167 meter over havet, hvor vi kan titte ned på absolutt alt som omgir oss. Vi nyter utsikten og øyeblikket før vi går ned til basecamp igjen, hvor en sen lunsj venter. Vi tilbringer også denne natten her.

Dag 6: fra basecamp til imlil

Etter frokosten fortsetter vi nedover. Underveis passerer vi den muslimske helligdommen Sidi Chamharouch på 2200 moh, før vi kommer frem til vandringens siste overnattingssted i Imlil (1740 moh.) Her tar vi farvel med muldyrføreren vår, og får en siste middag tilberedt av kokken vår.  

Dag 7: tilbake til Marrakech

Etter frokost kjører vi tilbake til Marrakech - turen tar ca halvannen time. Du settes av på ditt sentrale hotell i gamlebyen Medina, hvor du har resten av dagen til fri disposisjon til å rusle rundt i de labyrintiske bazaargatene, eller noe av det andre som denne historiske gamle keiserbyen har å by på. (Hvis du ønsker å heller bo på et mer moderne hotell med svømmebasseng i den nyere, franske bydelen, så si ifra ved bestilling!)  

Dag 8: Marrakech

Frokost på hotellet. Reiser du hjem til Norge nå, eller drar du kanskje videre til Marokkos Atlanterhavskyst for noen dager på stranden?

Dagbøker