Tilbake til søkeresultater

Safari i Kenya og strandferie

Hvitserk skreddersyr drømmereiser i Afrika, og dette er en av våre favoritter. Her bor dere på overnattingssteder som har vunnet priser for sitt arbeid innen bærekraftig turisme. I Masai Mara opplever dere det afrikanske dyrelivet på sitt aller beste. Etter safarien, reiser dere til kritthvite strender ved Det indiske hav. Turen skreddersys og justeres helt etter egne ferieønsker!

Først og fremst, tusen takk for en veldig bra planlagt tur. asai Mara leverte på alle områder i forhold til våre høye forventinger. Det var mye dyr og guidene var flinke. En 4 timers vandresafari med frokost er en opplevelse vi ikke ville vært for uten. Den gir også en forandring i forhold til å sitte i bil. Ballongsafarien var helt unik og anbefales på det sterkeste! Chumbe er en idyllisk øy med primitiv luksus og med feriens beste servering av variert sjømat.— Par på bryllupsreise juli 2015

Safari er magisk! Soloppgangen på savannen, det første synet av løvene, sitte foran bålet under den funklende stjernehimmelen og historiene til masaiene! Noen dager i den vakre, dyrerike nasjonalparken Masai Mara i Kenya i kombinasjon med kritthvite strender ved Det Indiske hav er en drømmeferie for familier eller vennegjenger som vil oppleve noe stort sammen!

Vi i Hvitserk har vært mye rundt i Afrika, og mener det er mange grunner til at nasjonalparken Masai Mara i Kenya er en av de mest populære safari-destinasjonene.

I Masai Mara kan man se «The Great Migration» (den store vandringen), som er et av de mest utrolige dyrefenomener i verden. Flokker med mer enn en million gnuer og sebraer beveger seg inn i Masai Maria fra starten av sommerferien (juli) til godt ut i oktober (etter høstferien). Dette er et av dyreverdens virkelig store underverker og er en av de få, store dyrevandringene som fortsatt finnes på jorden. Også ut over migrasjonssesongen er dyrelivet svært rikt i Masai Mara – så her er det mulig å reise hele året.

Hvitserk jobber med Basecamp Explorer og et langt samarbeid gir oss svært gode priser. Årsaken til at vi samarbeider med Basecamp, er først og fremst at de har veldig flotte camper og svært dyktige guider, men også at de gjør et viktig arbeid med miljø- og naturvern og fattigdomsbekjempelse. Basecamp driver blant annet en skole som utdanner lokale masaier til å bli guider i nasjonalparken. I 2015 vant de  «Tourism for the future Award» i community-kategorien for sitt arbeid med lokalbefolkningen i Mara-området. I 2016 vant Naboisho-området "Africa Responsible Travel Award" og fikk i tillegg gull i kategorien "Wildlife Concervation". På campene vi anbefaler for familier med barn, legger de også tilrette for egne, barnevennlige aktiviteter for gjester med små og store barn.

Masai Mara ble på World Travel Award 2015 ble kåret til Afrikas beste nasjonalpark. En typisk dag på safari starter tidlig på morgenen. Før sola dukker opp over savannen drikker du kaffe med den lokale, engelskspråklige guiden og gjør deg klar for "gamedrives" - kjøretur på savannen der dere leter etter dyrene. Vanligvis gjør man dette hver morgen (når sola står opp) og om ettermiddagen (rett før solnedgang). Det er da dyrene er mest aktive. Vi anbefaler også at du legger inn en frokost eller middag på savannen - eller en "sundowner" der dere stanser bilen, går ut på savannen tenner bål og ser på solnedgangen med noe godt å drikke.

Tilbake i campen har masaiene fyrt opp bålet og der blir dere sannsynligvis sittende en stund foran flammene for å oppsummere dagens høydepunkter. Deretter venter en god middag og når du legger deg i teltet våkner du kanskje av et løvebrøl, eller lyden av en hyene eller leopard. Det er en magisk opplevelse!

Det er mange av våre gjester som avslutter drømmeturen i Afrika med strandliv ved Kenyas kritthvite sandstrender. Diani Beach på Kenyakysten ble kåret til  Afrikas ledende beach-destinasjon, her er det flere familievennlige hotell.

Se dag til dag-programmet for flere detaljer. Forslaget kan skreddersys og det er mulig å gjøre det kortere eller lenger. Det er også mulig å droppe den første dagen i Nairobi. Ta kontakt med oss på telefon 23 21 30 70 eller mail for mer informasjon.

Turfakta

Innkvartering

Dette kan tilpasses egne ønsker, men vi har valgt ut to overnattingssteder i Masai Mara vi mener er i toppklasse. På Kenyakysten bor dere på stranden - her finnes det mange muligheter for å justere overnattingen etter akkurat deres ønsker!

Klima

Kenya har et komplisert og ganske uforutsigbart klima. Generelt kan vi si at det er to regntider. Den lange slår vanligvis til i april og mai, og den korte er i november / desember da det oftest kun er snakk om ettermiddagsbyger. Masai Mara kan du egentlig besøke hele året så sant du er forberedt på en regnskur eller flere i regntiden. På denne tiden blir det grønt, frodig og vakkert. Som en generell regel kan vi si at i innlandet er det varmt om dagen og kjøligere om natten. Det er sjelden at temperaturen går over 27 grader om dagen, og sjelden under 10 grader om natten i safariområdene. Nasjonalparkene ligger på ca 1300 til 2000 meters høyde, og spesielt om vinteren (juli - september), blir det kjøligere om natten.

Pass og visum

Nordmenn trenger gyldig pass (normalt med gyldighet minimum 6 mnd etter hjemkomstdato). Se også gjeldende visumregler på UD sine landsider. Velg land, og se på innreisebestemmelser under Reiseinformasjon. Her finner du også annen nyttig informasjon. Sidene finner du på www.landsider.no

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal.

På enkelte av våre turer krever vi helseattest, og det er ditt ansvar å returnere helseattest innen 2 uker (3 uker der legeattest er påkrevet) etter påmelding på tur. Merk; det er ikke alle turer det er nødvendig med helseskjema. Får du ikke helseskjema tilsendt sammen påmeldingsbekreftelsen, så vil det ikke være nødvendig på din tur. Er du over 60 år skal helseskjema underskrives av lege uansett type tur.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

  • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
  • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
  • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
  • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

  • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet. 
  • Reisegods
  • Ansvar
  • Forsinkelser
  • Tapt reisens formål. (F.eks kan du reise til Afrika hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

PRIS

Dette er avhengig av når på året du reiser, hvilken norsk by du reiser fra og hvor tidlig du bestiller. Tar du kontakt, gir vi eksakte priser, men regn med priser fra 30.000 kroner pr personer. Det er ofte gode rabatter for barn og unge. Det er døgnene på safari som utgjør den dyreste delen av Afrika-oppholdet. Vi anbefaler vanligvis 3-5 netter på safari.

Dag 1: Oslo-Kenya

Avreise fra Norge. I Nairobi hentes dere på flyplassen og kjøres til hotellet.

(Dag 2: Nairobi)

Det er mulig å fly rett ut til Masai Mara tidlig denne morgenen, et annet alternativ er dette:
Etter frokost drar dere til giraff-senteret i utkanten av byen. Dette er et senter som drives av African Fund for Endangered Wildlife og har gjort en viktig jobb for bestanden av den sjeldne Rothschild giraffen. Her kommer du tett på de vakre dyrene og det er også mulighet til å være med å gi dem mat. Etter omvisningen her, reiser dere til David Sheldrick Wildlife Trust. Dette er et senter som jobber med små elefanter og nesehorn som er igjen etter at opphavet har vært utsatt for snikskyting. David Sheldrick Wildlife Trust har jobbet lenge med reintroduksjon av disse dyrene i naturen, og på senteret får du ett godt innblikk i dette arbeidet - blant annet være med på matingen av babyelefantene.
Vi anbefaler også en lunsj på Karen Blixen Coffee Garden. Hvis dere ønsker er det så mulig å ta et ettermiddagsfly ut til Masai Mara.

Dag 3: Nairobi - Masai Mara (dag 2, hvis dere dropper full dag i Nairobi)

Dere flyr småfly til Masai Mara. Overnatting i på Basecamp Masai Mara. Dette er en økolodge som er norskeid og har vunnet mange priser for sitt miljøarbeid. Her er det klassisk safari om morgenen og ettermiddagen med jeep. Kanskje er det mulig å se «The Great Migration», den enorme dyrevandringen mellom Masai Mara og Serengeti (perioden juli til oktober). Dere legger opp dagene på safari i samråd med guiden. Det er vanlig å dra ut på morgenen og ettermiddagen, og slappe av på overnattingsstedet midt på dagen (når det er varmt og dyrene har funnet skygge). Eller så er det mulig å dra på full-dags safari og spise lunsj underveis. Hvitserk formidler også safari i varmluftballong. Si fra hvis dette er aktuelt! 

Fullpensjon og ubegrenset med kilometer på game drive/safari er inkludert.

Dag 4: Masai Mara og videre til Basecamp Eagle View

Denne dagen drar dere videre til Base Camp Eagle View. Campen ligger på toppen av en bratt skråning i et avsidesliggende og ubebygd område av Mara – og har spektakulære utsikt. Antallet turister som kommer inn i området er begrenset. Dermed kan dere få tilnærmet uberørte møter med det spennende dyrelivet. Her kan dere være med på gå safari (anbefales!). Å gå på savannen er en helt annen opplevelse enn å sitte i en jeep. Dere ser etter elefanter og giraffer, ser på sporene etter løver og hyener og lærer om dyrelivet av masaiene som følger oss på turen. Kanskje spiser dere lunsj på savannen, og kommer tilbake til campen først sent på ettermiddagen. Her er det også muligheter til å dra på tradisjonell safari (game drives med jeep). Fullpensjon er inkludert, det samme er gå safari eller ubegrenset med kilometer på game drive. På Basecamp Eagleview er det også muligheter for natt-safari.

Dag 5: Full dag i Basecamp Eagle View

Fullpensjon er inkludert, det samme er gå safari eller ubegrenset med kilometer på game drive.
Eagleview er den mest eksklusive campen. Campen er liten, og består av kun ni telt. Fra teltene (de er store som hytter) har du fantastisk utsikt over savannen. Å dusje i utedusjen når du ser sjiraffer eller sebraer, er noe du garantert husker! Fra fellesområdet og restauranten kan du ofte se flokker med elefanter.   Ved siden av campen ligger en guideskole som regnes som en av Kenyas beste. For gjestene på Basecamp Eagleview er det mulig å få omvisning dersom det er ønskelig.

Dag 6: Masai Mara til kysten

Dere flyr fra Basecamp Eagle View via Nairobi til Kenyakysten der dere bor på hyggelig, overnattingssted på stranden. Vær oppmerksom på at det kan være stor forskjell på lav- og høyvann, så her kan vi gi gode tips om overnattingssteder med svømmebasseng og de beste bademulighetene og aktivitetene.

Dag 7-11: KENYAKYSTEN

Avslappende dager på stranden - vi tipser om ulike overnattingssteder som passer med deres ønsker.

Dag 11: hjemreise

Det er hardt å forlatet paradis, men et siste bad og titt utover havet - en kaffe eller fruktsmoothies på stranda, og så starter hjemturen - som regel med småfly fra Diani Beach og til Nairobi - og så Europa.

Dag 12: Ankomst Norge

Dere lander i Norge etter en drømmeferie i Afrika! Og dere lengter sannsynligvis allerede tilbake.

Dagbøker