Tilbake til søkeresultater

Kilimanjaro, safari og Zanzibar

Nå kan du kombinere drømmen om “Afrikas tak” Kilimanjaro med en komplett safariopplevelse i Tanzania og strandferie på Zanzibar.

Da er vi tilbake fra en fantastisk tur ! Samtlige kom opp på Kilimanjaro, vi ble holdt våkne av løver som brølte og romsterte rett utenfor teltet på nettene i Masai Mara (så sporene dagen etter, de var virkelig helt inntil teltveggen), Pongwe Beach Hotel hadde et utrolig bra kjøkken og en paradisisk beliggenhet, og vi hadde en fantastisk avslutningsmiddag på taket av Emerson on Hurumzi !! Info fra dere fungerte perfekt, alt fungerte perfekt, vi er utrolig fornøyde. — Familie, julen 2016

Afrikas høyeste fjell (5895 moh) er en spektakulær naturopplevelse, hvor du beveger deg gjennom alt fra jungel til månelandskap med isbreer, fantastiske soloppganger, og ikke minst en utsikt som tar pusten fra deg. Reisen avsluttes med et par dager på safari i en av Afrikas vakreste og mest dyrerike nasjonalparker, og strandferie i drømmeparadiset; Zanzibar.

Kilimanjaro
Kilimanjaro byr på et unikt mangfold og stor variasjon når det gjelder klima og natur. Som en av de syv høyeste fjell på hvert sitt kontinent er Kilimanjaros høyeste punkt “Uhuru Peak” målet for mange besøkende. Dette er også vårt mål selv om de fleste er enige om at turen i seg selv er en fantastisk opplevelse. Med varierte klimasoner, avslører hver dagsetappe et nytt landskap og nye naturopplevelser. Du går gjennom frodig skog og goldt månelandskap, du går fra å se på aper til å møte isbreer. Selve toppen kan by på minusgrader, og er en stor kontrast til startpunktet i sval Afrika-varme.

Vi har valgt å gå Rongai-ruten på våre turer, selv om vi gjerne skreddersyr andre ruter. Rongai ruten går over fjellet fra nordsiden og vi bruker dermed syv dager i fjellet. Her møter vi færre turister enn på mange av de andre rutene (som for eksempel Shira, Lemosho, Marangu og Machame). Dagsetappene og leirplassene er nøye plassert slik at vi får best mulig tilvenning til høyden noe som gir oss de beste toppsjansene. Erfaringsmessig har Rongai-ruten bedre toppstatestikk enn andre ruter. 

Tarangire - Tanzania
Etter fjellet tar vi deg med på en liten, eksklusiv, behagelig og svært spennende safari, og her er det flere valgmuligheter, ønsker du en liten intim camp i nærheten av Kilimanjaro anbefaler vi Tarangire Nasjonalpark. Parken er kjent for sine enorme Baobabtrær og  store elefantflokker, men vi ser mer enn nok av andre dyr også; geparder, løver, giraffer og er du heldig også leoparden. Du får oppleve et ekte og utrolig vakkert Afrika, en opplevelse du sent kommer til å glemme.

Zanzibar
Zanzibar er et lite paradis, og i dette turforslaget har vi lagt opp til to overnattingssteder der vi avslutter på den vakre, eventyrlige og "Robinson Crusoe"-aktige øya Chumbe Island. Chumbe Island har vunnet priser for sitt arbeid med miljøvennlig turisme, og dette er "barfot-luksus" med vakre, hvite strender, fantastisk snorkling, suveren mat og nydelige små bungalower.

GUIDE/TURLEDER

I tillegg til den lokale høydeguiden på turen har vi en fast stab med dyktige lokale guider, kokker og bærere som er med oss på tur.

 

Turfakta

Historie

 

Vanskelighetsgrad

 

Forberedende gruppemøte

I god tid før avreise samler vi alle påmeldte til en gjennomgang av turen på et gruppemøte i Oslo. Her treffer du dine turvenner og turlederen fra Hvitserk. Vi går gjennom utstyrslisten og snakker om reiserute, høyde og sikkerhet. Råd og tips deles villig vekk.

Turforberedelser

 

Sikkerhet

 

Utstyr

Hvitserk stiller med alt fellesutstyr. De som melder seg på turen vil få en utførlig utstyrsliste før avreise, og denne går vi nøye gjennom på gruppemøtet før avreise.

Attraksjoner

 

Innkvartering

 

Klima

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Penger

 

Tid & tidssoner

 

Pass og visum

 

Vaksinasjoner og helse

Vi anbefaler at du tar kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal.

På enkelte av våre turer krever vi helseattest, og det er ditt ansvar å returnere helseattest innen 2 uker (3 uker der legeattest er påkrevet) etter påmelding på tur. Merk; det er ikke alle turer det er nødvendig med helseskjema. Får du ikke helseskjema tilsendt sammen påmeldingsbekreftelsen, så vil det ikke være nødvendig på din tur. Er du over 60 år skal helseskjema underskrives av lege uansett type tur.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

  • Enkelte orsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
  • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
  • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
  • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

  • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet. 
  • Reisegods
  • Ansvar
  • Forsinkelser
  • Tapt reisens formål (Feks kan du reise til Afrika hvis du knekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Vi formidler også forsikring for Gouda. Ta kontakt med oss hvis du ønsker hjelp til å bestille en forsikring for din reise.

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Pris inkluderer

 

Pris inkluderer ikke

 

Øvrig informasjon

 

DAG 1: AVREISE OSLO-TANZANIA

Avreise fra Gardermoen tidlig om morgenen og ankomst Kilimanjaro flyplass på kvelden. Transport til hotellet, hvor det er mulig å ta seg en matbit i dèt vi får siste informasjon før fjellturen.

DAG 2: LETT FJELLTUR TIL SIMBA CAMP (2.600 MOH)

Vi går Rongai-ruten til toppen, som går fra nordsiden. På denne ruten er det litt færre folk enn mange av de andre rutene opp til Kilimanjaro, og det er en vakker og variert naturopplevelse. Etter frokost kjører vi til Rongai Gaten (ca. 3-4 timer) for registrering og videre til landsbyen Nale Moru på 1950 moh. Dagens etappe er rundt fire timer lang og går til Simba Camp som ligger på 2600 moh. Ruta starter på små stier gjennom mais- og potetåkere og fortsetter videre på en kjerrevei gjennom bar- og regnskog. Når vi kommer opp i høyden får vi mektig utsyn over slettene nedenfor Kilimanjaro. 

DAG 3: OPP I HØYDEN – SECOND CAMP (3.450 MOH)

Etter å ha blitt vekket med te og kaffe i teltet, spiser vi frokost og begynner dagens etappe - og merker raskt at etappen er forskjellig fra den foregående. Vegetasjonen endrer seg hele veien opp mot Kilimanjaro - og etterhvert vil du få flott utsikt mot Kibo og kraterkanten. Vi går i jevnt oppover 3-4 timer før vi kommer til campen. Her slapper vi av, de som føler seg spreke kan ta en kort tur i området etter lunsj, noe som anbefales for å akklimatisere seg enda bedre. 

DAG 4: OVER SKYENE - KIKELEWA CAVES (3.800 MOH)

Dette er også en forholdsvis rolig dag. Vi spiser frokost og begynner ganske bratt på dagens etappe, opp små stier, og nå er ikke lenger vegetasjonen så høy og tett. Vel fremme i campen får vi fantastisk utsikt over krateret og isbreene på østsiden av toppen. Lufta begynner å bli tynnere, stiene etter hvert smalere og denne natten overnatter vi i camp ved Kikelewa Caves, på omtrent 3800 moh. 

DAG 5: AKKLIMATISERING – MAWENZI TARN CAMP (4.330 MOH)

Nok en gang blir vi vekket med te og kaffe i teltet – en luksus vi har blitt vant med. Etter frokost starter vi å gå opp gresskledde bakker, mens vegetasjonen blir gradvis mer sparsom. Dagens etappe er litt brattere enn de to foregående, men vi går ikke så langt (ca. fire timer). For å tilpasse oss høyden på best mulig måte, minner vi hverandre hele tiden på at vi skal gå sakte og drikker masse vann underveis. Vi overnatter idag på rutas flotteste camp; Mawenzi Tarn Camp (4330 moh) – og har enda en hyggelig middag i messeteltet. Før middag går vi gjerne en kort akklimatiseringstur opp mot Mawenzi-fjellet. Ved klarvær har vi panoaramautsikt til Kilimanjaro nesten hele dagen.

DAG 6: MÅNELANDSKAP– KIBO CAMP (4.700 MOH)

Nå begynner månelandskapet, og over sadelen mellom Mawenzi Camp og Kibo (4730 moh) kommer vi til Kibo Camp hvor vi setter opp teltene.  (ca. 5 timers gange). Vi skal opp i høyden på dagens etappe, men vi har et rolig tempo og det er enkelt terreng å bevege seg i. Campen har en spektakulær plassering i bunn av kraterveggen på Kibo. Her passer vi på å slumre, samle krefter og forberede oss på nattens toppstøt – kun avbrutt av nok en deilig middag fra kokken! Allerede like før midnatt gjør vi oss klare med hodelykter, kamera, termos og sjokolade i sekken for å snegle oss oppover mot kraterkanten. 

DAG 7: TOPPNATTEN! (UHURU PEAK – HOROMBO CAMP SITE)

Dette er den lengste og tyngste etappen på hele turen, og til sammen er vi underveis i mellom 11 og 15 timer. Vi starter i løpet av natten, det kan være kaldt, og det kan være stjerneklart og måneskinn. Det kribler litt ekstra hos de fleste og vi går langsomt oppover. Det begynner etter hvert å lysne, og vi tar en pause ved Gilman`s Point (5685 moh) og nyter den magiske soloppgangen over den taggete tinderekka Mawenzi. Sola gir oss ekstra krefter, og fra Gilman`s Point tar turen til Uhuru Peak (5895 moh) – hovedtoppen på Kilimanjaro – ca to timer. Vi passerer Stella Point, breen og isformasjonene som fremdeles utgjør store deler av topplatået. Det føles utrolig deilig å komme fram til skiltet som viser at vi er på toppen av Afrika! På Uhuru Peak finner vi fram kamera og glemmer raskt alt slitet! Etter toppseansen begynner returen. Det er mye nedoverbakke til Kibo (4700 moh) der vi tar en pause og spiser litt lunsj før vi fortsetter til Horombo Camp Site (3720 moh) hvor vi tilbringer natten og hviler ut etter en slitsom, men stor dag!

DAG 8: SISTE DAG GJENNOM REGNSKOGEN - KILIMANJARO BASE CAMP

Den siste dagen på fjellet. Vi går i mellom fem og syv timer til Marangu Gate (1700 moh) – nyter regnskogen på veien ned før vi kanskje unner oss en lokal Kilimanjaro-øl ved gaten. Alle som har vært på toppen får diplom, og her tar vi også farvel med våre trofaste bærere og guider. Vi blir kjørt tilbake til hotellet – der det smaker godt med dusj, en dukkert i bassenget og en deilig middag! 

DAG 9: FRA FJELLTUR TIL SAFARI

Vi pakker om for safari, og blir hentet på hotellet etter frokost, vi kjører et godt stykke før vi kommer til nasjonalparken. Men å se på livet langs veien er også en opplevelse som kommer godt med. Siste stykket mot Tarangire Nasjonalpark, er vi på safari. Vi ankommer til lunsj og bor på et nydelig sted langs elven. (Frokost & Lunsj)

DAG 11: TARANGIRE NASJONALPARK

Dette blir en full dag med safari, lagt opp sammen med guiden. Mest sannsynlig starter vi med morgensafari, det finnes ikke noe vakrere enn soloppgangen på savannen, og å begynne dagen sammen med resten av dyrelivet rundt deg. Vi drar tilbake til campen for å spiser frokost og deretter tilbringer vi hele dagen ute på safari, bare avbrutt av medbragt lunsj. Tilbake på campen blir det middag, før vi sitter rundt leirbålet og hører de lokale fortelle vandrehistorier. (Frokost, lunsj & middag)

DAG 12: TARANGIRE

Halv dag med safari i Tarangire. Etter en sen lunsj på campen vender vi tilbake til Arusha for rekke flyet hjemover eller til Zanzibar for et par dager ved kysten. Avhengig av fly.

DAG 13-14: ZANZIBAR

Strandferie / ekskursjon til Stone Town / båttur med Dhow. Vi anbefaler en tur inn til Stone Town,- gamlebyen i Zanzibar Town yrer av liv, markeder, spennende lukter og spennende og trist historie fra slavetiden.

DAG 15: TIL CHUMBE ISLAND

På morgenen blir dere hentet med taxi og kjørt til Mbweni, der dere tar båt ut til Chumbe Island. Dette er et skikkelig Robinson Crusoe-sted – ett drømmested med fine snorklemuligheter, god mat og flott overnatting. Fullpensjon er inkludert. 

DAG 16: FULL DAG PÅ CHUMBE ISLAND

Det er fine bademuligheter på Chumbe og aktiviteter som snorkling og guidet tur på øye er inkludert. Fullpensjon er inkludert.

DAG 17: CHUMBE – ZANZIBAR – HJEMREISE

Det er få mennesker som har tillatelse til å oppholde seg på Chumbe samtidig, så sannsynligvis drar dere inn med båten til Zanzibar på morgenen – etter en god og rolig frokost på Chumbe. På Mbweni Hotel, der båten legger til, er det fin strand og deilig å slappe av noen timer. Etter lunsj og nok et bad, får dere transport til flyplassen på Zanzibar og derfra flyr dere hjemover mot Norge. Frokost er inkludert.

DAG 18: ANKOMST NORGE

…Med mange gode minner i reiseveska.

 

Dagbøker