Tilbake til søkeresultater

Safari i det ville Tanzania

Har du drømt om å reise på safari i nærmest urørt villmark, og å komme tett på dyrene, anbefaler vi viltreservatet Selous i Tanzania. Her bor du på en flott teltcamp midt i villmarken med utsikt over den brede Rufijielven. På trygg avstand fra de tusenvis av flodhester som lever i elven. Og tett på løver, antiloper, elefanter og sjiraffer. Som ett av de få stedene i verden har du her mulighet til å oppleve den utrydningstruede afrikanske villhunden, som lever i flokker i Selous. Hvitserk skreddersyr din drømmesafari!

Ønsker du å oppleve en virkelig flott safari med mye storvilt og få andre turister? Da bør du unne deg et av Tanzanias beste villdyrreservat, hvor du bor i en flott teltcamp midt i villmarken med utsikt over den brede Rufiji-elven. Og hvorfor ikke avslutte på den lille, vakre øya Lazy Lagoon i Det Indiske Hav? Vi mener dette er en drømmeferie for en familie eller vennegjeng som vil oppleve noe stort sammen!

Turen starter med en flysafari fra Dar es Salaam og videre ut i villmarken. Det gir en klyp-meg-i-armen-følelse å sveve over den grønnkledde bushen som bølger under deg. I løpet av 8 spennende dager får du oppleve safari i åpen jeep blant elefanter, giraffer, flodhester, antiloper og løver. Forhåpentlig får du også øye på den sjeldne afrikanske villhunden, som er den mest utholdende jegeren som finnes i Afrika. Dere kjører jeep på stier og følger sporene til dyrene som dere får se på svært nært hold. Safarituren avsluttes på vakre Lazy Lagoon i det Indiske Hav, for å bade, snorkle, spise god mat og fordøye inntrykkene fra Selous villmark. På Lazy Lagoon er du rett og slett "alene" i Afrika!

Vi i Hvitserk har vært mye rundt i Afrika, og mener det er mange grunner til at viltreservatet Selous er vel verdt å reise til. Her er det gode muligheter til å komme tett innpå storvilt uten mange andre besøkende. I Selous finnes kun noen få camper, og på denne turen overnatter dere på områdets hyggeligste camp, med komfortable telt og nydelig utsikt.

Selous viltreservat
Selous er et av de største reservater i verden, og er på størrelse med Sveits! I Selous finnes en tredjedel av Tanzanias elefanter og to tredjedeler av den utrydningstruede afrikanske villhunden. Selous er dominert av den brede, grunne Rufiji-elven som sprer seg ut i en myriade av innsjøer og deltaer som fylles og tømmes med regnfallene. Her får garantert oppleve de enorme flodhestene som boltrer seg, for ved siste flodhest-telling kom de frem til 40.000 stk! Fuglelivet er også rikt, med mer enn 440 arter i alle regnbuens farger. Viltreservatet er oppkalt etter den engelske oppdageren og naturverneren Frederick Selous (1851–1917).

Rufiji River Camp
En eksklusiv og komfortabel villmarkscamp med beste beliggenhet på en klippe ved Rufiji-elven. Her kan du sitte med en kald øl og speide utover den store elven, høre flodhestenes høylydte grynt, kikke etter krokodiller og se elefantene komme vadende. Eller slapp av i baren, i biblioteket eller ta et forfriskende bad i svømmebassenget. Campen består av romslige telt, som på Hemingways tid. Teltene har dusj og toalett samt privat terrasse med sofa og hengekøye. Det finnes også teltsuiter med privat badekulp, som egner seg godt for familier eller venner som reiser sammen. Perfekt for de som ønsker ekstra plass og privatliv i anledning et jubileum eller bryllupsreise.

Det er ikke vanskelig å fylle dagene i løpet av oppholdet på Rufiji River Camp. Opplevelsene står i kø. Du kaster deg ut i safarieventyret fra åpen jeep, game drive kalles det. Guiden din er svært kunnskapsrik og lommekjent i området. Han sporer dyrene og sørger for at du kommer hjem med både spennende dyremøter og større kunnskap om livet til dyrene i Afrika. Dyktig er også guiden som tar deg med på båtsafari på den brede Rufiji-elven. Et must mener vi, og svært unikt å kunne være med på! Elven omgis av høye palmer og sandbanker. Her finnes tusenvis av fargesterke fugler, noe som gjør området til et eldorado for fugleinteresserte. Båten tar 10-15 passasjerer og har soltak. Dere tøffer frem blant buldrende flodhester og solbadende krokodiller. Kanskje kommer en elefantflokk som vil krysse elven, et fascinerende syn. 
Dere kan også være med på vandresafari i ved soloppgang sammen med bevæpnet guide (ikke for barn). Dere går på ”jakt” med kamera og kikkert, og guiden lærer deg å tyde spor og tegn i naturen. 
Etter en lang dag ute i villmarken er det magisk å nyte en drink på terrassen når solen farger himmelen rød over elven og fjellende i det fjerne.           

Lazy Lagoon
De fleste av våre gjester som reiser på safari, avslutter Afrika-eventyret med noen dager på stranden. I dette turforslaget har vi lagt opp til noen avslappende stranddager på Lazy Lagoon i Det Indiske Hav. Dette er en fredelig oase med "barfot-luksus"; hvite strender, fantastisk snorkling, suveren mat og komfortable bungalower.

Se dag til dag-programmet for flere detaljer. Forslaget kan skreddersys og det er mulig å gjøre det kortere eller lenger. Ta kontakt med oss på telefon 23 21 30 70 eller mail for mer informasjon.

Marianne på Hvitserk-kontoret har vært på research-tur i Selous, du kan lese bloggen fra turen her.

Turfakta

Innkvartering

Vi har valgt ut overnattingssted i Selous viltreservat som vi mener er i toppklasse. Lazy Lagoon utenfor Dar Es Salaam er "barfot-luksus" godt tilrettelagt for avslappende dager på stranden.

Klima

I Tanzania er det to korte regntider (mars-mai) og november. Som regel er det snakk om ettermiddagsbyger, så været ute ved kysten kan være fint - også i denne perioden. Selous viltreservat kan du besøke nesten hele året, bortsett fra månedene april-mai. Vær forberedt på en regnskur eller flere i regntiden. På denne tiden blir det grønt, frodig og vakkert. Som en generell regel kan vi si at det er varmt om dagen og noe kjøligere om natten. Temperaturen ligger gjerne mellom 25-30 grader om dagen, og sjelden under 10 grader om natten i safariområdene. Spesielt om vinteren (juli - september), blir det kjøligere om natten.

På Lazy Lagoon er det sjelden kaldere enn 25 grader - også om nettene. I regntiden er det som regel kun snakk om ettermiddagsbyger, så været på Lazy Lagoon kan være fint også i denne perioden.

Pass og visum

Nordmenn trenger gyldig pass (normalt med gyldighet minimum 6 mnd etter hjemkomstdato). Se også gjeldende visumregler på UD sine landsider. Velg land, og se på innreisebestemmelser under Reiseinformasjon. Her finner du også annen nyttig informasjon. Sidene finner du på www.landsider.no

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal.

På enkelte av våre turer krever vi helseattest, og det er ditt ansvar å returnere helseattest innen 2 uker (3 uker der legeattest er påkrevet) etter påmelding på tur. Merk; det er ikke alle turer det er nødvendig med helseskjema. Får du ikke helseskjema tilsendt sammen påmeldingsbekreftelsen, så vil det ikke være nødvendig på din tur. Er du over 60 år skal helseskjema underskrives av lege uansett type tur.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet. 
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (F.eks kan du reise til Afrika hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Øvrig informasjon

Ta gjerne kontakt med oss for et tilbud; info@hvitserk.no

Pris inkluderer

Prisen inkluderer program som nevnt i dag til dag programmet;

 • Helpensjon på safari og på strandhotellet
 • Klesvask
 • All transport som beskrevet i programmet
 • Engelsktalende safariguide
 • Flyreise Oslo-Dar Es Salaam-Oslo, på turistklasse

Pris inkluderer ikke

 • Visum til Tanzania USD 50 pr person. Dette ordnes på flyplassen ved ankomst Dar Es Salaam.
 • Reiseforsikring
 • Drikkevarer
 • Måltider utover det som er nevnt i programmet
 • Tips til hjelpere underveis og utgifter av personlig art

Dag 1: Oslo-TANzania

Avreise fra Norge på kvelden, fulle av forventning til det store safarieventyret.

Dag 2: dar es salaam - selous

Ankomst Dar es Salaam på morgenen. På flyplassen blir dere møtt av vår lokale samarbeidspartner, som kjører dere til innenriksterminalen som ligger rett i nærheten. Turen går videre med safarifly til det store viltreservatet Selous (ca
45 minutter). På den lille flyplassen midt i villmarken blir du møtt av våre lokale guider med safaribil. Dere kjører til Rufiji River Camp hvor dere skal bo de neste dagene.  Her blir dere tatt i mot og sjekker inn i de komfortable og romslige teltene som står på treplattform med utsikt mot elven.  Nå er det bare å senke skuldrene og finne seg til rette på campen – kanskje med en dukkert i bassenget eller en forfriskning på utsiktplassen over elven.  
Etter lunsj er det tid for den første safarituren med jeep. Kanskje ser dere løver som gjør seg klare for nattens jakt. Dere spiser en velsmakende middag i campen og sovner til flodhestenes prusting og knegging når de gjør opp om territoriale grenser i elven.

Dag til dag-programmet  er forslag og anbefaling for at dere skal få mest mulig ut av safariopplevelsen. Dere legger opp dagene på safari i samråd med guiden. Det er vanlig å dra ut på morgenen og ettermiddagen, og slappe av i campen midt på dagen (når det er varmt og dyrene har funnet skygge). Eller så er det mulig å dra på fulldags-safari og spise lunsj underveis. Fullpensjon og ubegrenset med kilometer på game drive/safari er inkludert.

Dag 3: gamedrives og elvesafari

Etter frokost bærer det ut på gamedrive, og vi begynner med de mest vanlige dyrene som holder til i bushen og langs lagunestrendene. Flokker av elefanter, bøfler, giraffer, sebraer, antiloper, vannbukker og de staselige store kuduantilopene kan vi se overalt. Hvis vi er heldige, kommer vi over en flokk villhunder på jakt eller løver som hviler etter nattens jakt. Det er alltid noe nytt å se underveis. Vortesvin som kneler, eller småantiloper som dik-dik og bushbuck, som beveger seg i par. Etter morgensafarien føles det godt å komme tilbake og ta en dusj før lunsj, for nå har det rukket å bli varmt. Slapp av i campen en stund, og nyt utsikten over elven.

På ettermiddagen er det på tide å dra ut på Rufiju-elven med båt. Blant flodhester, fugler og krokodiller. Langs elvebredden vokser høye, staselige Borassuspalmer. La deg fascinere av alle de forskjellige artene med fargerike bi-eter og kingfisher – her kan man ofte se flokker av den skarlagensrøde bi-eteren. Ulike hegrer og storker jakter fisk. Nå og da høres det skingrende skrik fra de vakre havørnene - The Voice of Africa. Båten cruiser rundt blant flodhester og krokodiller på bredden og det brede elveleiet, og gjør avstikkere til store laguner og ser etter dyr som kommer for å drikke på kvelden. Kanskje er vi heldige å få se en elefantflokk som skal krysse elven! Etter turen kan det være fint å nyte en kald øl i baren og se solen gå ned over elven og den røde kveldshimmelen.

Dag 4: vandresafari og game drive

Tidlig frokost, i dag er det vandresafari med væpnet guide. Lær mer om dyrespor, forskjellige planter og hvordan man sniker seg inn på storvilt. Det er en helt annen følelse å oppleve savannen og dyrene til fots, selv om vi ikke kommer så nærme dyrene som i jeepen. Tilbake i leiren spiser vi lunsj og slapper av litt. På ettermiddagen en ny gamedrive og sporer villhunder og andre spennende dyr. Etter middag er det stemningsfullt å sitte ved bålet og snakke om alle de spennende safariopplevelsene under den klare stjernehimmelen.

Dag 5: selous - den siste dagen i villmarken

Gamedrives i ulike områder. Denne siste dagen det kan være mulig å gjøre en hel dag med safari i åpen jeep med piknik lunsj for å komme litt lenger unna - avhengig av årstid og hvor dyrene holder til på den tiden. Du kan også spørre guidene om de kan fokusere på å gjøre et siste forsøk på å finne noe spesielt dyr som tilfeldigvis gjemte seg de tidligere turene - som leopard, villhund eller løve. Ingen safari er den andre lik - det er det som gjør alle safariturer så spennende. Det finnes mange forskjellige typer miljø og natur, som betyr at det aldri blir ensformig. På kvelden venter middag og stemning ved bålet igjen. Kanskje du hører løver som brøler i det fjerne.

Dag 6: lazy lagoon med sol og salt hav

Frokost (og muligens en siste gamedrive, avhengig av når flyet går). På tide å si farvel til guiden og de andre ansatte på campen. Turen går videre til det Indiske Hav og det lille Robinson Crusoe-stedet Lazy Lagoon. Dere flyr fra Selous til kysten og videre en liten båttur ut til Lazy Lagoon. Ved ankomst blir dere møtt av strandhotellets personale og dere sjekker inn i bungalowen hvor dere skal slappe av de neste dagene. Strandhotellet består av tolv bungalower med bad og privat terrasse, restaurant og bar. Her kan dere nyte roen i hengekøyen, ved bassenget, på stranden og nyte den vakre solnedgangen fra baren. Fullpensjon er inkludert.

Dag 7-8: lazy lagoon

Dette er en fredelig oase - et drømmested med fine snorklemuligheter, fantastik mat og flott overnatting. Nyt Lazy Lagoons muligheter for å bade, snorkle på korallrevet, seile og gå langs strendene. Her kan dere oppleve det Indiske Hav uten tanke på å bli ranet, eller mas fra selgere. Dere er rett og slett "alene" i Afrika her! Nyt eksotisk frukt og fisk rett fra havet. Ta gjerne også en tur til Kaole ruiner og rusle rundt i gamle Bagamoyo på fastlandet.

Dag 9: Lazy Lagoon - Dar es salaam - hjemreise

Benytt anledningen til å ta en siste dukkert og nyte roen før hjemreisen. Så er det tid for å ta farvel med Lazy Lagoon og returreise med båt og bil til flyplassen i Dar es Salaam før turen går videre hjemover til Norge. Frokost er inkludert

Dag 10: Ankomst Norge

Dere lander i Norge etter en drømmeferie i Afrika! Og dere lengter sannsynligvis allerede tilbake.

Dagbøker