Tilbake til søkeresultater

Safari i Serengeti med Zanzibar

Det mangfoldige dyrelivet i Afrika er noe alle må oppleve en gang i løpet av livet. Verdensarvområdet Serengeti livnærer ca. 3 millioner dyr, og du vil få oppleve savannenes dyreliv på nært hold. Avslutt ferien med strandparadiset Zanzibar.

I løpet av 14 dager får du oppleve noe av det vakre Afrika er så kjent for. De endeløse savannene i Serengeti som rommer jordens største konsentrasjon av pattedyr, fuglelivet ved Lake Manyara, masai-landsbyer og Ngorongorokrateret hvor det fremdeles er mulig å se det utrydningstruede svarte neshornet. Deretter følger avslappende dager på en hvit sandstrand ved det Indiske Hav, med soling, bading, snorkling og kanskje kiting? Denne reisen er noe alle bør unne seg i løpet av livet!

Serengeti
De uendelige slettene i Serengeti livnærer ca 3 millioner ville dyr. Intet annet sted kan du se så store menger sebra, gnu, sjiraffer, gaseller og antiloper. Mye mat for store rovdyr som løver, gepard og hyener. Også de er vanlige syn, og er du heldig får du se dem under jaktutfoldelse. Parken og områdene rundt er et økosystem på størrelse med Nederland. Gnuen og sebraen leder an i vandringen mellom områdene, på jakt etter vann og mat. I januar, februar og mars samles over en million gnu, hundretusentalls sebraer og like mange gaseller seg på slettene i det sydlige Serengeti for å beite og føde unger.

Ngorongoro
Dette er verdens største krater, hvor den mer enn 500 meter høye kraterkanten former en perfekt sirkel. De åpne slettene på bunnen er det naturlige tilholdssted for ca 25 000 dyr i et representativt utvalg av Øst-Afrikas fauna. Også her holder store flokker av gnu, sebra og gaseller til. Løve, hyene, elefant, flodhest, bøffel og sjakal er også en del av dyrelivet. Flamingoer i tusentall holder til i kratersjøen. Dette er også et av de få stedene hvor sjansen fremdeles er stor for å se det utrydningstruede svarte neshornet.

Zanzibar
Etter magiske opplevelser på safari kan turen gå videre til Zanzibar. Et lite paradis, med en veldig spennende historie! Her finner du kilometer med kritthvite strender, asurblått hav, spennende kultur i Stone Town, eksotisk krydder og gode dykke- og snorklemuligheter. Den perfekte avslutningen på ferien med et smakfullt swahilikjøkken og en vennlig befolkning. 
Vi har håndplukket et utvalg sjarmerende strandhoteller på Zanzibar, spør oss gjerne om et forslag!

Turfakta

Vanskelighetsgrad

1 - Safarilivet i Afrika er for absolutt alle!

Sikkerhet

Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere og bruker de med best erfaring og forståelse av våre produkter.

UTSTYR

På safarien trenger du gode sko å gå i. Du må også ha en komfortabel dagstursekk med deg. På dagen er det varmt og solen står rett over oss. Ta derfor med lette og behagelige klær med. På kveldene blir det kjølig, fleecejakke er da godt å ha.

Attraksjoner

 • Dyr i alle former og farger - i ubeskrivelige antall!
 • Storslått natur
 • Masaikulturen
 • Kritthvite strender på Zanzibar
 • Stonetown 

Innkvartering

Vi bor i fine komfortable teltcamper på safarien og på et godt strandhotell på Zanzibar.

Klima

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet. I Tanzania er det to korte regntider, i mars til mai og i november.

Penger

Lokal valuta er Tanzania Shilling. Ta med US Dollar i kontanter (ikke reisesjekker). Alt kan betales med US Dollar, men vanligvis veksler vi inn noe i lokal valuta underveis. 

Tid & tidssoner

 Tanzania ligger en time foran Norge. Når den er 1200 i Norge er den 1300 i Tanzania.

Pass og visum

Nordmenn trenger gyldig pass (normalt med gyldighet minimum 6 mnd etter hjemkomstdato) og visum, men dette får du kjøpt ved ankomst for USD 50 pr desember 2018. Se også gjeldende visumregler på UD's landsider. Velg land, og se på innreisebestemmelser under Reiseinformasjon. Her finner du også annen nyttig informasjon. Sidene finner du på www.landsider.no 

Vaksinasjoner og helse

Vi anbefaler at du tar kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet. 
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål (F.eks. kan du reise til Afrika hvis du knekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Flyreise Norge-Kilimanjaro-Zanzibar-Oslo
 • Engelsktalende safariguide/sjåfør, med spesialkunnskaper i lokalt dyreliv.
 • Sete med vindusplass i 4WD safaribil med åpent tak i Ngorongoro og Serengeti.
 • Overnatting i dobbeltrom/telt med eget bad og terrasse på safari, dobbeltrom på Zanzibar.
 • Alle parkavgifter
 • Frokost, lunch og middag på safari i henhold til program, frokost på Zanzibar.
 • Fly fra Serengeti Airstrip til Arusha Airport
 • Besøk i Olduvai og Maasai-landsby 

Pris inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke
 • Klesvask
 • Telefon
 • Visum til Tanzania (USD50)
 • Alle aktiviteter og ekskursjoner ikke spesifisert i programmet
 • Flyplassavgift på Zanzibar flyplass - USD50 pr 2018
 • Eventuelle medisinske utgifter
 • Tips til guider og lodgebetjeningen
 • Personlige utgifter

Øvrig informasjon

 

DAG 1: OSLO-TANZANIA

Avreise fra Norge. Dere hentes på Kilimanjaro flyplass og kjøres til hotellet i Arusha.

DAG 2: NGORONGORO

Etter frokost på hotellet blir dere møtt av deres erfarne og engelsktalende guide som gir dere litt informasjon om de kommende dagers program før dere kjører ut på savannene i en 4x4 safaribil. Dere rekker en ettermiddagsafari i krateret og inntar matpakken her,  før dere kjører til lodgen. Det blir deilig middag før kvelden gjerne avsluttes tidlig. Det er mange inntrykk å fordøye og morgendagen bringer enda fler opplevelser. (Fullpensjon)

DAG 3: NGORONGORO-KRATERET - SERENGETI

Det blir en tidlig start på dagen for å få utnyttet den maksimalt. Etter frokost kl. 06:30 venter en biltur på en halvtimes tid. Dere følger den smale, svingete veien ned til bunnen av krateret og bruker store deler av dagen her. Ngorongorokrateret er ett av Afrikas vakreste naturreservat og er også et av de mest imponerende «naturlige underverk» i verden. Den mer enn 600 meter høye, skogkledde kanten omslutter selve krateret i en perfekt sirkel. Her finnes de store hovdyrene som gnu og sebraer, bøfler, elefanter, gaseller, løver og flodhester. Og ikke minst, krateret er et av de siste tilfluktsstedene for det utrydningstruede svarte neshornet. Det er ganske fantastisk å se så mange forskjellige dyrearter leve sammen så tett. Det blir picnic på en rasteplass hvor svartglenter (rovfugler) har lært seg å snappe maten fra turister som ikke følger med. Etter lunsj fortsetter turen ut av krateret mot Serengeti nasjonalpark. Det blir mange dyr og se på vei til lodgen, og utpå ettermiddagen ankommer dere telt-campen. (Fullpensjon)

DAG 4: FULL DAG I SERENGETI

Serengeti er Tanzanias eldste og største nasjonalpark med sine 14 763 kvadratkilometer, og kanskje verdens mest kjente område for safari. Hvert år inntreffer migrasjonen, hvor millioner av gnu får følge av hundretusener av sebraer og gaseller på jakt etter nye steder å beite på. Safarien begynner på morgenkvisten og det blir nok å ta bilde av. Lunsjen blir fortært i campen, samtidig som dyrene trekker inn i skyggen for å få le mot solen på sitt sterkeste. Det blir ny safari på ettermiddagen. Her jakter flokker med majestetiske løver på de utallige hjortedyrene, gnuene og gasellene, mens det er tusenvis av geparder som streifer rundt på de sørøstlige savannene. Kun her kan du treffe på alle de tre typene av afrikansk sjakal, i tillegg til de mer sky, mindre rovdyrene, som dverghyenene eller kattedyret serval.  (Fullpensjon)

DAG 5: SERENGETI – LAKE MANYARA

Etter frokost settes kursen mot Lake Manyara, underveis passerer dere Ngorongoro igjen, hvor det er mulig å besøke Olduvai-musèet om tiden tillater det. Det blir også pause i en masai-landsby, og mange dyr å se på turen. På ettermiddagen ankommer dere Lake Manyara, og det er muligheter for en kort ettermiddagssafari før middag på lodgen.  (Fullpensjon) 

DAG 6: LAKE MANYARA - ZANZIBAR

Etter en tidlig frokost blir det safari i Lake Manyara nasjonalpark før dere reiser videre til flyplassen for å rekke flyet til Zanzibar. Dere blir hentet på flyplassen i Zanzibar og kjørt til et av våre håndplukkede strandhoteller. (Frokost)

DAG 7- 12

Zanzibar passer for alle, og det er helt opp til dere hvor aktive dere ønsker å være. Det er mulig å bestille utflukter på stedet som for eksempel kiting, dyphavsfiske, snorkling eller kryddertur. Eller bare nyte late, solfylte dager på vakre strender. Ta gjerne en overnatting i gamlebyen Stone Town for å oppleve litt av den spennende historien her, de små markedene, havnen og de mange hyggelige restaurantene. Arkitekturen i Stone Town er fascinerende, og bærer preg av de ulike kulturene som har satt sine spor på øya. (Frokost)

DAG 13: HJEMREISE

Litt avhengig av tidspunkt kan dere få en siste dag på stranden før dere får transport til flyplassen på Zanzibar. Frokost er inkludert.

DAG 14: ANKOMST NORGE

Dere lander i Norge etter en drømmeferie i Afrika! Og dere lengter sannsynligvis allerede tilbake.

 

 

 

Dagbøker