Tilbake til søkeresultater

Inca Trail, Machu Picchu og Cusco

Fra Inkaenes gamle hovedstad Cusco i Peru, går turen via spektakulære inkaruiner i Den Hellige Dal, videre til fottur på Inca Trail til mystiske Machu Picchu. Det er vel verdt å reise til den andre siden av jorden for å oppleve det magiske øyeblikket når du kommer frem til et av verdens nye underverker; Machu Picchu. Vi garanterer at dette er en av de stundene du vil huske for resten av livet!

Incatrail og Peru var helt fantastisk! Vi hadde en kjempefin lang uke :) Vi hadde tre forskjellige guider, en i Cusco, en på Inca trail og en i Lima og de var alle tre både kunnskapsrike og flinke til å tilpasse informasjonsmengden til den tid vi hadde til rådighet. På Inca trail fikk vi gå en god del alene med guiden og det var helt supert – føltes som om vi vare bare oss i hele fjellet. Flotte fjell.— Hanne og Einar, på tur i oktober 2016

Etter en natt i Perus hovedstad Lima, reiser vi til Cusco (3400 moh). Rundt denne fantastisk sjarmerende byen kryr det av godt bevarte og imponerende ruiner fra inkatiden. Selve byen særegnes ved flotte bygninger fra den spanske kolonitiden, masse hyggelige restauranter og hosterias så hyggelige at du ikke har lyst til å reise videre. På indianermarkedene er det mer enn fristende å handle vakre, vevde stoffer, smykker og strikkeluer, - og oppleve et ekte, indiansk folkeliv. Fra Inkaenes hovedstad Cusco reiser vi til Inkaenes Hellige Dal, Urubamba-dalen, med sine spektakulære inkaruiner. Etter en natt her blir vi tatt med til startpunktet for en eventyrlig fottur på Inca Trail.

Ikledd gode fjellstøvler, sekk og turklær får vi transport til startstedet for Inca Trail: Piscaycucho (Km 82). Her møter vi bærerne våre, og sjekker inn i nasjonalparken. Vi går i en liten, internasjonal gruppe med engelsktalende, dyktig guide. Så går startskuddet, og turen er i gang. De neste fire dagene skal vi bevege oss fra barskogsterreng, forbi små landsbyer, oppover i tropisk regnskog, over høye pass og dype daler. Stien er en del av det originale Inkastinettverket, og varierer fra brede gode stier til bratte trapper og trange passasjer. Underveis vil vi komme over flere ruiner som forteller historier fra Inkariket.

Bagasjen blir fraktet av lokale bærere, og når vi ankommer teltleiren på kvelden er teltene slått opp og det serveres te i messeteltet. Til middag tryller kokkene frem de lekreste tre-retterne på bord som er dekket med stearinlys, duk og bestikk. Til frokost blir du vekket med tilbudet om te eller kaffe på soveposekanten, før en bedre frokost serveres i messeteltet. Ja, det er lite som ligner det enkle teltrutiner med frysetørret mat som vi kjenner fra Norge. Dette er luksusleirliv!

Leirplassene er nøye valgt for å finne leirplassen med den flotteste utsikten, og færrest mulig andre gjester. De fleste andre operatørene går Inca Trail på 3 dager/2 netter, mens vi velger 4 dager/3 netter. Dette gjør at vi har litt kortere dagsetapper, bor på de flotteste leirplassene og ofte unngår å "gå i kø" på stiene. Er det stjerneklart om kvelden lyser sydkorset opp over oss, og er det skyfritt om morgenen kan vi nye fantastisk utsikt fra frokostbordet.

Dag fire på vandringen våkner vi opp i leirplassen Phuyupatamarca, som betyr "leirplassen over skyene". Vi vekkes i skumringen, og trekker opp på høyden. Så kommer soloppgangen. Sakte varmer de røde strålene den snødekte toppen av Mt Salkantay. Og vi nyter det hele med en kopp varm te og en kjeks. Så serveres frokosten, før vi fortsetter nedover i regnskogen. Nå nærmer vi oss målet. Vi skal ned. Regnskogen er trolsk. Vi går på originale Inkastier hvor det flere stedet er hugget trappetrinn inn i fjellet. Og så. Opp en høy, bratt trapp og rundt en sving. Så er vi der. Vi går igjennom Solporten, og der ligger det. Selveste Machu Picchu. Dette har vi drømt om lenge, og gledet oss til i løpet av fire dager på vandring. Synet og opplevelsen kan få tårene til å trille hos en voksen mann.

Vi går fra Solporten og nedover mot Machu Picchu. Kameraene går varme. Det er ettermiddag, det nærmer seg stengetid i Machu Picchu og de fleste av turistene har returnert til Cusco med toget. Det betyr at det er lite turister ved ruinene, og vi får noen flotte avstandsbilder av inkabyen. For å toppe opplevelsen velger vi nå å reise ned til den lille byen Aguas Calientes for en overnatting på hotell, en etterlengtet dusj, og en bedre middag. Så reiser vi opp igjen til Machu Picchu tidlig om morgenen dag fem på turen. Vi tar oss tid til å være nysgjerrige. Den unike landsbyen og omgivelsene er slående vakre, og ofte ligger det omkranset av drivende skyer og tåke som forsterker mystikken som fra før ligger over dette unike stedet. Machu Picchu ble bygget under inkaenes storhetstid på 1400-tallet og omfatter en rekke monumenter, templer og religiøse helligdommer. Inkaenes gåtefulle underverk er fremdeles opphav til mange ubesvarte spørsmål og er verdt en hel dags beundring og skue. På ettermiddagen returnerer vi til Cusco med tog.

Den siste dagen i Cusco har du på egenhånd til å fordøye inntrykkene etter den flotte fotturen. Hva med egg, bacon, pannekaker, kaffe og fersk juice på Cafe Jacks før en shoppingtur på de fargerike markedene? 

Så er Peru-eventyret over for denne gang og turen går tilbake til Lima. Eller benytter du deg kanskje av muligheten til å reise innom Titicacasjøen eller Amazonasjungelen før du reiser hjem til Norge?

Bestille en tur
Inca Trail til Machu Picchu er strengt regulert. Daglig er det kun 500 personer som slipper inn på Inca Trail, og dette inkluderer lokale guider, bærere og hjelpere. I praksis er det altså ca 200 turister per dag. Dette betyr på ingen måte at vi går i kø, men heller at vi blir spredt utover stien og forebygger slitasje og ødeleggelser. Tillatelsene til å gå Inca Trail blir fort solgt ut, og i høysesong (juni - september) bør tillatelsene kjøpes opptil 10 måneder før avreise. Ellers i året bør man bestille minst 6 måneder før. Alle tillatelser må kjøpes ved at en av våre kontakter fysisk møter opp på kontoret i Cusco. Vi kan ikke garantere eller holde av tillatelser til turene våre, for alle tillatelser må kjøpes på navn. Navnendring godtas ikke. Vær derfor tidlig ute ved bestilling av din tur på Inca Trail.

For å bestille må du sende oss påmeldingsskjema og kopi av passet ditt. Det er viktig at all informasjon vi mottar fra deg stemmer overens med informasjonen i passet ditt. Fult navn, passnummer, fødselsdato, dato passet er utstedt og når det løper ut.

Myndighetene i Peru slipper deg ikke inn på Inca Trail dersom du har kjøpt en tillatelse og det viser seg at du har oppgitt feil navn eller har skrivefeil i passinformasjonen. Dersom du får nytt pass må du huske å ha med deg det gamle passet som du søkte tillatelser på. Mister du, eller får passet ditt frastjålet, etter at du har kjøpt en tillatelse kan vi ikke lenger garantere at du slipper inn på Inca Trail. Disse betingelsene gjelder for alle som opererer med turer til Peru og Inca Trail.

Prisen for turen er fra kr 35.900,- per person når minimum 2 personer reiser sammen (2018). 

Sent ute? Det er også mulig å oppleve Machu Picchu og andre svært flotte inkastier dersom du ikke får tillatelse til å gå den mest ikoniske Inka-stien. Ta kontakt med oss om disse mulighetene – vi har flere gjester hvert år som går andre fjellturer i området og som kombinerer dette med Machu Picchu. 

Guide/Turleder

Turen arrangerer med engelsktalende lokal, dyktig guide.

Turfakta

Historie

Machu Picchu var Inkaenes siste skanse. Byen ble bygget under Inkaenes storhetstid på 1400-tallet og omfatter en rekke monumenter, templer og religiøse helligdommer. Selv om Machu Picchu i dag er den mest besøkte attraksjonen i Peru, regnes inkaenes hemmelige by som et av de mest fascinerende stedene å reise til.

Det originale Inkasti-nettverket strekker seg helt fra den nordlige delen av Argentina og Chile, og helt opp til Ecuador. Men det er området rundt Inkaenes gamle hovedstad Cusco som er mest kjent for Inkastiene. Her er det også et stort nettverk av stier, selv om vi som turister ofte snakker om den siste strekningen inn til Machu Picchu som "Inca Trail". Det er altså utallige flotte områder for fotturer rundt Cusco og Machu Picchu som også er gamle Inkastier.

Vanskelighetsgrad

Dagsetappene på Inca Trail ligger på ca 6–8 timer per dag i kupert terreng med en del lange opp- og nedstigninger. Tempoet bestemmer dere mye selv, i samråd med den lokale guiden. Inca Trail går i høyden og det er viktig å ta forhåndsregler for å unngå den verste høydeproblematikken. Underveis er det rom for å stoppe opp og nyte naturen, se på utsikten eller fotografere. 

Du bærer kun dagstursekken selv, resten av bagasjen blir transportert av lokale bærer. Jo bedre grunnkondisjon, jo mer utbytte får du av vandringen. Det er viktig å gå i et rolig tempo og passe på å få i seg mye væske, slik at man etter hvert tilpasser seg høyden på en god måte. Turen passer for alle som er vant til å gå i fjellet.

Vi anbefaler dette programmet med 4 dager/3 netter på Inca Trail. Dette er en dag mer enn de fleste andre operatører har. Det er kun 500 personer som får tillatelser til Inca Trail per dag. Dvs ca 200 turister, resten er lokale guider og bærere. Når 500 personer starter samtidig fra samme sted blir det ofte kø. Vi velger derfor å ha en overnatting mer enn de fleste av disse 500. Da kan vi legge oss i et rolig tempo helt bakerst i «køen» og ta noen avstikkere i området. Da havner vi ganske fort bak resten av turistene, og vil ikke oppleve å gå i kø. Vi overnatter på andre leirplasser enn de fleste andre, og blir liggende en halv dag bak de vi startet sammen med og en halv dag foran de som starter neste dag.

Dette betyr at vi ikke kommer ned til Solporten ved Machu Picchu ved soloppgang, men heller at vi overnatter og våkner opp i leiren Phuyupatamarka (leirplassen i skyene). Av mange Hvitserkgjester så omtales dette som verdens vakreste leirplass. Vi står opp her, nyter soloppgangen og går det siste stykket ned til Solporten og Machu Picchu. Da kommer vi til Machu Picchu på ettermiddagen. Sannsynligvis etter at det siste toget har gått fra Aguas Calientes og rett før Machu Picchu stenger. Da er det få folk der, og vi får noen flotte bilder. Vi reiser ned til Aguas Calientes for natten, og reiser opp igjen til Machu Picchu dagen etter. Da kan vi gjerne reise opp ved soloppgang, slik at vi får med oss dette også. Så har vi en ca 3 timers sightseeing i Machu Picchu med guide, før vi reiser tilbake til Cusco med toget.

Det er også viktig å legge merke til de strenge betingelsene for å bestille Inca Trail. De 500 tillatelsene er dessverre ikke mulig å forhåndsreservere. De må kjøpes på deres passdetaljer, og de er personlige så de kan ikke overdras til andre. Vær derfor tidlig ute med din Inca Trail bestilling.

Turforberedelser

Det er en stor fordel å ha vært mye på tur i fjellet. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka og f.eks ”hytte til hytte” eller telttur i fjellheimen er god oppladning. Viktig er det også å ha det gøy på tur.

Forberedelser til turen øker utvilsomt utbyttet. Det er lurt å lese om landet og om turen du skal på før avreise. Det finnes en god del interessant litteratur om Inkariket og også gode reisehåndbøker. Nomaden bokhandel i Uranienborgveien i Oslo har bra utvalgt i reiselitteratur.

Utstyr

Hvitserk stiller med alt fellesutstyr. Pakk så lite og lett som mulig, ofte har folk med seg altfor mye. På flyet kan du totalt sjekke inn maks 23 kg. I forbindelse med flyreisen anbefaler vi at du pakker alt kamerautstyret ditt i håndbagasjen. I tillegg kan det være lurt å ha fjellstøvlene enten på beina eller som håndbagasje. Skulle bagasjen din bli borte underveis, er det de som er vanskeligst å erstatte. Du skal ikke ha mer enn 6 kg bagasje til fotturen (+ dagstursekken som du bærer selv). Det du ikke trenger i fotturen kan legges igjen på hotellet i Cusco. Som håndbagasje bruker du en dagstursekk til dine personlige ting som kamera og ellers det som du vil ha tilgjengelig i løpet av dagen. Hovedbagasjen fraktes av bærere, og det er viktig at bagasjen tåler den harde håndteringen den kan få

Attraksjoner

 • Inca Trail 
 • Machu Picchu
 • Cusco
 • Inkaenes hemmelige dal
 • Øyeblikket da du ankommer Solporten og ser Machu Picchu for første gang

Innkvartering

Hotellene er av turistklassestandard; små, sjarmerende og rene. Under fotturen bor vi i 2-mannstelt. Under vandringene er alle måltider inkludert. På fotturen har vi med vår egen kokk som tilbereder maten på en god og hygienisk måte. Måltidene i leirene spiser vi i medbrakt messetelt.

Klima

Peru har to sesonger; regntid og tørketid. Den tørre årstiden er mellom april og oktober, men da er det også kaldere enn det er i regntiden. I den tørre perioden er det store temperaturforskjeller mellom natt og dag, og det kan fort komme en regnskur (selv i tørketiden). Når solen skinner på dagen er det ofte 20-25 plussgrader, mens temperaturen kan synke 10 grader ved litt overskyet vær. Om nettene kan det bli minusgrader, og selv inne på hotellene kan det bli temmelig kjølig. Den sørlige Stillehavskysten har tørt ørkenklima og det er en del dis i perioden fra juli til september.

Penger

Lokalvalutaen heter Sol. US dollar er den eneste gangbare utenlandske valutaen som du bør ha med deg i kontanter, gjerne i småsedler. Med Visa-kort kan du ta ut USD i minibanken og veksle om til SOL på små lokale vekslingskontorer. De har ofte bedre kurs enn du får hos bankene. Det kan være vanskelig å få vekslet reisesjekker, og det er lurt å ikke ha for mye kontanter i tilfelle tyveri. Oppbevar pengene i et pengebelte innenfor buksene. En pose rundt halsen er et lett bytte for søramerikanske profftjuver. Kredittkort (Visa, Mastercard, Diners og American Express) kan brukes på de fleste større steder, men ta med kontanter for de mindre stedene.

Tid og tidssoner

Minus 6 timer. 7 timer ved sommertid i Norge.

Pass og visum

Nordmenn trenger gyldig pass (normalt med gyldighet minimum 6 mnd etter hjemkomstdato). Se også gjeldende visumregler på UD sine landsider. Velg land, og se på innreisebestemmelser under Reiseinformasjon. Her finner du også annen nyttig informasjon. Sidene finner du på www.landsider.no

Du trenger ikke visum til Peru. Det er lurt å ta med seg en kopi av passet i tilfelle det skulle bli borte under reisen.

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner, eller sjekk www.vaksine.no. Vi anbefaler www.reiseklinikken.no

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av turen.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet. 
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (F.eks kan du fint reise til Peru selv om du vrikker ankelen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å gå Inca trail og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold 

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Det er f.eks lokale myndigheter som styrer eksakt hvilken campplass vi blir tildelt på Inca Trail, selv om vi prøver å få de som står i programmet. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Øvrig informasjon

Reiseperiode: mars til januar. I februar er Inca Trail stengt.

Pris fra kr 37.900,- per person når minimum 2 personer reiser sammen (2019). 

Se hva som er inkludert/ikke inkludert under.

Pris inkluderer

 • Flyreise fra Norge til Peru.
 • Innenlandsfly Lima/Cusco.
 • Engelsktalende guide på alle turene og transfers + lokal fjellfører, kokk og bærere.
 • Transport med buss til startstedet for Inca Trail.
 • Inca Trail-tillatelse.
 • Alle overnattinger ihht program
 • Overnatting i tomannstelt med liggeunderlag under vandringen.
 • Helpensjon på Inca Trail.
 • Tog fra Aguas Calientes til Cusco dag 5.
 • Campingutstyr med spisetelt, bord og stoler.

Pris inkluderer ikke

 • Tips til lokale hjelpere/guider. (Ca 80-100 USD)
 • Utgifter av personlig art.
 • Drikkevarer.
 • Måltider som ikke er nevnt i programmet.
 • Avbestillings – og reiseforsikring


Peru har mye å by på, og det går fint å legge på noen ekstra dager i programmet for å oppleve Titicacasjøen og Amazonasjungelen. Les mer her

Sent ute med å bestille Inca Trail? Det er også mulig å oppleve Machu Picchu og andre svært flotte inkastier dersom du ikke får tillatelse til å gå den mest ikoniske Inka-stien. Ta kontakt med oss om disse mulighetene – vi har flere gjester hvert år som går andre fjellturer i området og som kombinerer dette med Machu Picchu. 

DAG 1: avreise Oslo - lima 

Avreise fra Norge tidlig på morgenen, fremme i Lima om kvelden. Dere overnatter på hotell i Lima og hviler ut etter flyreisen. Imorgen starter Inka-eventyret! 

DAG 2: lima - cusco (3400 moh)

Etter frokost sjekker dere inn på formiddagsflyet til Cusco. I Cusco bor dere sentralt i gangavstand til Plaza del Armas.  Siden Cusco ligger 3400 moh er det viktig å starte akklimatiseringen til den nye høyden med en gang. Ta det med ro, drikk mye vann og nyt det spennende landet. (F)

dag 3: cusco

På formiddagen blir dere tatt med på en guidet sightseeing i Cusco, som inkluderer Soltempelet, San Pedro-markedet, kunstnerbydelen San Blas, og hovedtorget Plaza del Armas, hvor katedralen ligger. Ettermiddagen er til egen disposisjon. Gå på shopping på de fargerike markedene, nyt en kopp varm sjokolade i den lokale sjokoladebutikken eller bruk tiden til å gå på oppdagelsesferd i de mange, trange gatene. (F)

dag 4: cusco - sacred valley

Etter frokost drar vi til inka-ruinene i Sacsayhuamana rett utenfor Cusco, før vi fortsetter turen til Inkaenes hellige dal. Dere besøker det pittoreske markedet og ruinene i Pisac. Etter lunsj fortsetter dere videre gjennom dalen til Ollantaytambo, en liten by omgitt av et imponerende Inkafort. Denne dalen var et svært viktig landbruksområde i Inkatiden, noe som er tydelig med de mange ruinene på veien mellom Cusco og Machu Picchu. Overnatting i Sacred Valley. (F, L)

Dag 5: SAcred valley - hatunchaca (3400 moh)

På morgenen besøker vi de massive og imponerende inka-ruinene med sine mange terrasser i Ollantaytambo.  Fra den hellige dalen reiser dere med buss til Piscaycucho (Km 82). Her møter dere bærerne som skal hjelpe til på turen, og dere starter vandringen på Inkastien. Turen går langs Urubambaelven og imponerende terrasserte hager fra Inkatiden. Vi passerer bosettingen i Llaqtapata, og etter ca 4 timer når vi leirplassen i Hatunchaca som er den siste befolkede landsbyen på stien. Ved ankomst har vi som oftest de flotte inkaruinene rett ved teltplassen helt for oss selv, med kun gressende lamaer i nærheten. (F, L, M)

DAG 6: hatunchaca (3400 moh) - Llullucapampa (3870 moh)

Vi går langs elven Kusichaca med vakker natur. Inkastien snor seg gradvis oppover til indianerbyen Wayllabamaba som var den siste befolkningen i Inkatiden før Machu Picchu. Herfra går det brattere opp gjennom lier med regnskog. Vegetasjonen er tett, det er trolsk, vakkert og ganske tungt. Plutselig åpner landskapet seg, og vi slår leir på de fine gresslettene like under passet. Dagens vandring er på ca. 6 timer. Fra leiren ved Llullucapampa på 3870 moh er utsikten til fjellet Huayanay slående vakker.  (F, L, M)

DAG 7: Llullucapampa (3870 moh) - Phuyupatamarka (3300 moh)

Vi beveger oss over tregrensen. I dag blir den lengste dagen på turen. I løpet av formiddagen stiger vi relativt bratt opp til Warmiwanusqua-passet på 4200 moh. Herfra har vi flott utsikt både tilbake til Cusichadalen, ned mot Pacamayodalen og mot det snødekte Huayanay-massivet. Vi passerer ruinene av det sirkelformede Runkurukayfortet. I klart vær har vi kanskje fotturens fineste utsikt herfra. Videre går det bratt nedover til de flotte Sayacmarcaruinene. Perfekte inkastier fører oss nå gjennom vakker "fjelljungel" til vår flotte leir Phuyupatamarka etter å ha gjort unna ca 15 kilometer på ca 9 timer.  (F, L, M)

DAG 8: Phuyupatamarka (3300 moh) - winay wana - Machu Picchu - Aguas Calientes

I dag skal vi ca. 1000 meter nedover. Snart får et glimt av Machu Picchu på avstand, der den ligger på en høy åsrygg mellom to spisse topper. Så går vi ned i tett jungel med vakre planter, orkideer, bambus og palmer. Vi spiser lusj ved Winay Wana, de flotteste ruinene på Inca Trail. På gode stier traverserer vi fjellsiden, går opp trappene, runder hjørnet og før vi vet ordet av det er vi i Intipunku - Solporten. Endelig ligger Machu Picchu, inkaenes siste skanse under oss. I dag bruker vi ca 8 timer på vandringen. Vi blir kjørt i buss ned i dalen, til innkvarteringen vår for natten, et lite og enkelt hotell i Aguas Calientes. Her venter en etterlengtet dusj, kvelden til fri disposisjon. (F, L)

DAG 9: Aguas Calientes - Machu Picchu (2500 moh) - Cusco

Vi spiser tidlig frokost, og tar en av de første bussene opp igjen til Machu Picchu. Vi tilbringer formiddagen i denne utrolige ruinbyen sammen med guiden vår. Det blir også tid til å vandre rundt på egenhånd og la seg imponere av Inkaenes byggekunst. Om ettermiddagen drar vi tilbake til Cusco med tog og til hotellet vårt. (F)

dag 10: cusco - lima - hjemreise

Etter frokost går turen tilbake til flyplassen for å fly tilbake til Lima. Her bytter dere fly for å fortsette reise tilbake til Norge på kvelden. (F)

dag 11: vel hjemme igjen

Etter en mellomlanding i Amsterdam er vi tilbake i Norge utpå ettermiddagen, med minnekortet på kameraet fulle av flotte bilder og hjertet fullt av minner. 

Ekstra dager

Peru har mye å by på, og det går fint å legge på noen ekstra dager i programmet for å oppleve Titicacasjøen og Amazonasjungelen. Les mer her

Dagbøker