Destinasjon Ukjent 2020

Bilder & Video
Norsk Guide Nyhet
Fottur Nivå 3 12 dager 11-16 deltakere

Den store reiseoverraskelsen 2020 – Hvitserks svært populære ”blåtur”. Dette er en helt unik og spesiell tur – og vi tør garantere at du blir positivt overrasket! Du får ikke vite hvor vi skal reise, du får bare den mest nødvendige informasjonen du trenger for å kunne bli med oss på et skikkelig tur-eventyr! Tar du utfordringen?

Høydepunkter

 • Mange! Men de er helt hemmelige til vi møtes på flyplassen avreisedagen.

Er du klar for Destinasjon Ukjent nr 7?

For syvende gang er vi nå klare for å sette opp tur til ”Destinasjon Ukjent”, og denne destinasjonen gleder vi oss veldig til å ta deg med til!
Første gang vi gjennomførte denne helt spesielle turen, i november 2013, var reisemålet Oman. Offentligjøringen ble dekket ”live” i morgensending på TV2. Andre Destinasjon Ukjent-reisemål har vært Colombia, Panama, Japan, Taiwan og sist høst var det øya Borneo i Malaysia.
Hvitserks populære ”blåtur” har tidligere blitt fulltegnet i løpet av et par dager, så her gjelder det å være rask hvis du vil være med! 

Den 18. september 2020 reiser vi på nytt til et hemmelig reisemål - langt borte fra Norge.
Dette er en meget spesiell tur – og vi kan garantere at du blir positivt overrasket! Du får ikke vite hvor vi skal reise, du får bare den mest nødvendige informasjonen du trenger for å kunne bli med oss på et skikkelig tur-eventyr. Vi kan imidlertid avsløre at reisen går til en destinasjon Hvitserk ikke har hatt tur til tidligere.

Vi har satt sammen et meget innholdsrikt og spennende 12-dagers program til et svært vakkert, hyggelig og eksotisk land med få turister. Du som gjest betaler 47.600 kroner for en tur som normalt ville koste mer.

Fjell, eksotisk natur og kultur

Dette er en tur som passer for deg som er ekstra eventyrlysten, og som vil oppleve et spennende reisemål - hvor du høyst sannsynlig ikke har vært tidligere. I løpet av 12 flotte dager skal vi oppleve noe av det beste landet har å by på, og vi har planlagt en variert tur hvor du får svært mye for turprisen.

Reisemålet er spennende, men absolutt ikke så spennende at det er farlig å reise dit. Liker du å gå, spesielt i fjellet, og oppleve vakker natur, kultur og et rikt dyreliv både til lands og til vanns, kommer du til å trives på denne turen. Vi skal blant annet ut på fjelltur, og hvis du er vant til å gå med sekk på ryggen og har bra grunnform, kommer du til å klare etappene fint. 
Liker du å oppleve urørt vakker natur, og en fauna og kultur som er helt annerledes enn i Europa, lover vi at du kommer til å elske denne destinasjonen!

Selv om det er september og det begynner å bli høstmørkt og hustrig hjemme, får du kanskje både bade og oppleve varmere temperaturer hvis du blir med oss på denne Ukjent-turen. Vi kan love at de positive overraskelsene vil stå i kø underveis! 

Avreise september 2020

Turen har avreise den 18. september 2020. Vi samler en gruppe med hyggelige, eventyrlystne Hvitserk-gjester som er klare til å oppleve et nytt, spennende og eksotisk tureventyr med oss. Vi reiser med en svært erfaren og veldig trivelig turleder fra Hvitserk og har med oss dyktige, lokale guider. Det blir dermed en tur av skikkelig Hvitserk-kvalitet, i et hjørne av verden som er nytt for oss. Tar du utfordringen og melder deg på?

Håper du er klar til å la deg overraske!

Hva er inkludert

 • Fly t/r Oslo - Destinasjon Ukjent
 • All overnatting
 • De aller fleste måltider
 • Norsk guide
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss:
info@hvitserk.no / 23213070 

Skriv ut

Turfakta

Vanskelighetsgrad

Denne turen passer for alle eventyrlystne med et åpent sinn. Du kommer til å få oppleve en kombinasjon av flotte natur- og kulturopplevelser.  Er du vant til å gå i fjellet med sekk fra før og har bra grunnform kommer du til å klare dagsetappene fint. Vi bærer vår egen sekk (ca 40 liter) med det vi trenger på fjellturen, som klær, sovepose, vann, snacks, etc. Mat og fellesutstyr får vi hjelp til å bære.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Innkvartering 

Overnatting i dobbelrom på trivelige hoteller og gjestehus når vi er i sivilisasjonen. Når vi er på eventyr på fjellet, er innkvarteringen enklere og nær naturen, og her sover vi inne på sovesal.

Utstyr

Hvitserk stiller med alt fellesutstyr. Liste over personlig utstyr vil du finne i fanen utstyrsliste over. 

Pass og visum

Nordmenn trenger gyldig pass (normalt med gyldighet minimum 6 mnd etter hjemkomstdato).  

Vaksinasjoner og helse

Du vil få informasjon av oss om dette etter påmelding. Deretter råder vi deg til å ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner, eller sjekk www.vaksine.no. Vi anbefaler www.reiseklinikken.no

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker alle verdensdeler
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i prisen, og viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Fly t/r Oslo til "Destinasjon Ukjent”
 • Guide fra Hvitserk + lokale, engelsktalende guider
 • De aller fleste måltider
 • Aktiviteter, attraksjoner og lokal transport
 • Bærehjelp i fjellet
 • Overnatting i del av dobbeltrom på trivelige hoteller og gjestehus når vi er i sivilisasjon. Når vi er på eventyr på fjellet er innkvarteringen enklere og nær naturen, her bor vi i inne i sovesal.

Pris inkluderer ikke

 • Enkelte måltider
 • Drikke til måltidene
 • Tilslutningsfly fra andre steder enn Oslo
 • Personlige utgifter
 • Tips til lokale hjelpere

 

Dag for dag

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler, ullundertøy og regnjakke/bukse.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull.

Ullundertøy

Det kan være lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag.

Fleecejakke

Denne må med, en varm ullgenser kan også brukes.

Regnjakke

Gore-Tex eller tilsvarende som tåler regn. Helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Lett dunjakke

Veldig god å ha.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende som tåler regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Lett turbukse.

Shorts

Eventuelt turbukse med avtagbare bein.

T-skjorte/skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull på fjellturen. Teknisk materiale er også fint. 

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Regnponcho

I tilfelle fuktig vær.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet bør du ha.

Lue

Hvis det blir kaldt i fjellet.

Hansker

Hvis det blir kaldt på fjellet. Fryser du lett på hendene anbefaler vi at du tar med et par votter.

Fjellstøvler

Fjellstøvler med god ankelstøtte.

Joggesko

Solide, gjerne litt høye med solid såle.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid. Husk å pakke disse i bagasjen som du sjekker inn på flyet.

Ryggsekk

ca. 40 liter. Her må du få plass til det du ønsker å ha med på dagsetappene. Du må kunne ha plass til sovepose i sekken.  

Sovepose

Vi anbefaler en lett sovepose /sommersovepose med komforttemperatur 5-10 grader. 

Regntrekk til sekken

Evt søppelsekk til å ha inne i sekken i tilfelle regn.

Lett liggeunderlag

Kun nødvendig hvis du ønsker ekstra komfort.

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker

Ha med drikkeflasker så du får plass til ca 1 liter.

Camelback

Camelback er fint hvis du er vant til å bruke det.

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i sekken, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.
Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.
Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse
Paracet og Ibux
Sterkt myggmiddel
Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Multiadapter

Så du kan lade strøm med norske kontakter

Sandaler

Veldig gode å ha.

Power Bank 

Til å lade mobil/kamera etc på fjellturen. Solcellepanel kan også funke.

Badetøy

Helt nødvendig :-)

Håndkle

Turhåndkle som tørker lett.

Tursnacks

Din favoritt nøtteblanding og energibarer

Sommertøy

Lett sommertøy for bruk utenom fjelltur.

 

Datoer og bestilling

Vis

Samarbeidspartnere