Destinasjon Ukjent 2022

Favoritt
Fysisk 3/6   Risiko 3/6 8 dager 4-8 deltakere Fra Kr. 31 900,-

Dette er turen for de virkelig eventyrlystne! Vi skal nemlig på en åtte dager lang oppdagelsesferd innenfor Norges grenser. Reiseplanen er allerede spikret, du og dine medreisende får imidlertid ikke vite noen ting før vi møtes på avreisedagen. Det vi kan si, eller nærmest garantere, er at dette kommer til å bli en av sommerens flotteste reiseopplevelser! Tar du utfordringen?

Høydepunkter

 • Mange! Men de forblir hemmelige helt til vi møtes på avreisedagen...

Er du klar for Destinasjon Ukjent nr. 9?

For niende gang er vi klare for å sette opp "Destinasjon Ukjent". Fjorårets tur i Norge ble en så stor suksess at vi også i år har valgt å holde oss innenfor Norges grenser. Vi gleder oss selvfølgelig stort til å vise dere landet vårt fra sin aller beste side! Første gang denne turen ble gjennomført, i november 2013, var reisemålet Oman. Offentliggjøringen ble dekket "live" på morgensendingen til TV2. Tidligere reisemål har vært Colombia, Panama, Japan, Taiwan, øya Borneo i Malaysia og Norge i fjor. De tidligere turene har blitt fulltegnet kun i løpet av et par dager, så her gjelder det å være rask på avtrekkeren hvis du ønsker å være med! 

Turen starter på morgenen, søndag 24. juli og varer i åtte dager til ettermiddagen, på søndag 31. juli. Nødvendig informasjon som oppmøtested og oppmøtetidspunkt vil du motta et par uker før avreise, reiseruten forblir hemmelig til vi møtes, så det bare å vente i spenning! Vi kan imidlertid avsløre at vi har satt sammen et meget spennende, og ikke minst innholdsrikt program for gjestene våre slik at de som melder seg på denne turen får ordentlig valuta igjen for pengene. Okei, vi kan si en ting til da: Dette kommer kanskje ikke som en veldig stor overraskelse, men vi skal bedrive fysisk aktivitet. Hver dag! 

En fulltegnet gruppe vil bestå av totalt ni personer, åtte eventyrlystne deltakere, sammen med en hyggelig turleder fra Hvitserk. Er du klar for å oppleve Norge på en annerledes måte i sommer?

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • All overnatting
 • Alle måltider (fra middag første dag til frokost siste dag)
 • Erfaren guide fra Hvitserk
 • All transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Eirik B. Zwart-Nilsen

eirik@hvitserk.no 23213080

Skriv ut

Turfakta

Alle turene våre i Norge gjennomføres av vår søsterbedrift Norrøna Hvitserk. 

Vanskelighetsgrad

Nivå 3 av 5. Les mer om graderingen av våre turer her.

Det er foretrukket at du har vært på turer tidligere som innebar fysisk aktivitet. Du trenger ingen spesifikk kompetanse for å delta på denne turen, men du må være komfortabel med å være i aktivitet i 6-8 timer per dag. 

Sikkerhet

Norrøna Hvitserk Adventure legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24 timer beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Norrøna Hvitserk Adventure kan kontaktes dersom noe skjer underveis på turen. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt. Norrøna Hvitserk Adventure har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Ta en titt på utstyrslisten ved å klikke på "Utstyrsliste" i menyen over. Merk! Det er et kriterie at du pakker i en sekk og ikke i en bag. Bruk derfor en litt større sekk til hovedbagasjen din og ta med en liten dagstursekk i tillegg til dette. 

Oppmøtested og oppmøtetidspunkt

Du vil bli informert om både oppmøtested og oppmøtetidspunkt cirka en måned før avreise. Så det er bare å vente i spenning!

Innkvartering

Ja, det blir spennende å se hvor du skal bo også... Vi kan avsløre så mye som at nesten hver natt tilbringes innendørs, utenom 1-2 netter. Vi plasserer deltakerne som reiser sammen, på rom sammen. Det kan også hende at noen av nettene tilbringes på rom sammen med flere av deltakerne på turen. Ønsker du enkeltrom kan dette bestilles når du gjennomfører reservasjonen. Dette kommer til en tilleggsavgift på 2500 NOK. Merk! Vi kan kun garantere enkeltrom tre netter. 

Bagasje

Det er et kriterie at du pakker i en sekk og ikke i en bag. Bruk derfor en litt større sekk til hovedbagasjen din og ta med en liten dagstursekk i tillegg til dette. Dagstursekken trenger å romme det mest nødvendige som mat, vann, snacks og litt ekstra klær. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tap av reisens formål. (F.eks. kan du reise til Lofoten hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å padle kajakk eller stå på ski når du er der. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål).

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i prisen. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Vær og andre forhold kan påvirke turprogrammet. Guiden vil tilpasse dagene etter dette.

Inkludert i prisen

 • All overnatting
 • Alle måltider (fra middag første dag til frokost siste dag)
 • Lokalkjent, erfaren guide fra Hvitserk
 • All transport tilknyttet turprogrammet

Ikke inkludert i prisen

 • Transport til og fra oppmøtestedet for turen
 • Drikke og snacks

Øvrig informasjon

Dette er en eksklusiv avreise med 8 ledige plasser, det vil derfor ikke være mulig å utvide gruppestørrelsen hvis turen blir fullbooket. 

Dag for dag

Skriv ut

Utstyrsliste

Se nøye over denne listen, og sørg for at du tar med deg alt du trenger. Vi oppfordrer deg til å bruke det du har til denne turen, og kjøpe nytt hvis du mangler noe viktig på listen nedenfor. Vi har delt utstyrslisten i tre kategorier:

 1. Påkrevd: Hvis du ikke eier dette utstyret, må du skaffe det til turen.
 2. Anbefalt: Utstyr som vil være praktisk å ha med, men ikke avgjørende. 
 3. Valgfritt: Moro, ekstra luksus.

Bekledning i flere lag er ekstremt viktig i et variabelt klima som vi har i Norge. Denne listen vil ta deg gjennom det viktigste. Husk det norske ordtaket "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær", og forbered deg riktig til all slags vær. Ta kontakt med oss på hvitserk@norrona.com hvis du har noen spørsmål i forhold til dette. 

Vi anbefaler alltid ull i når det gjennomføres aktiviteter i de norske fjellene, men hvis du allerede har syntetiske lag og ikke vil kjøpe nye, er syntetisk greit.

Påkrevd:

ULLUNDERTØY

Langermet ull for både topp og bunn.

MELLOMLAG

En ull- eller fleecegenser i middels tykkelse.

VANNTETTE TURBUKSER

Vi anbefaler på det sterkeste å ha med vanntette turbukser i tilfelle det regner og er kaldt. Dagene vil bli bedre når du har det varmt og behagelig.

SKALL/REGNJAKKE

Gore-Tex eller lignende er obligatorisk. Ekstremt viktig i norsk klima. Jakken må være vanntett, ha hette, og være såpass resistent at du ikke blir våt, selv om det regner hele dagen. Vi anbefaler jakker med glidelåser for ventilasjon.

TURBUKSE

Behagelig turbukse til dagsbruk i normalt vær. Bør ha plass til ull- eller superundertøy under, og bør også passe under en vanntett turbukse. 

TURTRØYER

Ta med 1-2 turtrøyer til dagsbruk. 

HANSKER/VOTTER/LUE

Ett par tynne sportshansker for å beskytte hendene ved kaldt vær. Ett par votter og en varm lue til natten vi skal tilbringe ute.

CAPS

For beskyttelse mot solen ved behov.

SOKKER TIL TUR

2-4 par. Vi anbefaler både ullsokker og tynnere sokker slik at dette kan tilpasses vær og vind. 

FJELLSKO

Ta med stabile fjellsko som du vet at passer føttene dine. Det er anbefalt at disse er vanntette. 

GODE JOGGESKO

Ta med fleksible joggesko som du vet at passer føttene dine. 

STOR TURSEKK (MED REGNTREKK) OG DAGSTURSEKK

En stor tursekk som hovedbagasje (sørg for at denne har regntrekk), og en dagstursekk for mat, snacks, vann, ekstra klær og annet til aktivitetene. 

LAKENPOSE

For bruk ved behov på nettene. 

SOLBRILLER

UV-styrke, vi anbefaler en stropp for å holde dem på plass og slik at du ikke mister dem.

SOLKREM/LEPPEKREM

For dagene hvor det er veldig fint vær.

VANNFLASKE/CAMELBACK

2 liter kapasitet. 

TOALETTSAKER

Personlige preferanser: Shampoo, tannbørste, sminke, deodorant, hårbørste etc. 

PERSONLIGE MEDIKAMENTER

Forsikre deg om at du tar med deg personlige medisiner du trenger på turen, og sørg for at Norrøna Hvitserk-kontoret er oppdatert om dine allergier eller behov.

HODELYKT

Alle gjestene må ha med hver sin hodelykt. Husk ekstra batterier eller ladekabel så den ikke går tom for strøm. 

SOVEPOSE OG LIGGEUNDERLAG

En komfortabel sommerpose med tilhørende liggeunderlag for natten vi skal tilbringe ute. 

TYNN DUNJAKKE

Til natten vi skal tilbringe ute. Også kjekt å ha med i tilfelle vi møter på litt kaldt vær. 

VANNTETTE PAKKPOSER

For å holde utstyr/klær tørt. 

SPISESETT

Tallerken/skål til middag, kopp til varmt drikke, samt bestikk/skje.

TERMOS

Viktig å ha med seg slik at du har varmt vann tilgjengelig ved behov.

VÅTSERVIETTER ELLER TOALETTPAPIR

Hvis du har et akutt behov for å gå på do underveis på turen. Vi kaster ingenting i naturen, så alt vi bruker må pakkes ned i poser og kastes ved neste mulige sted.

Anbefalt:

UNDERTØY AV ULL

Vi anbefaler deg å ta med undertøy av ull hvis du fryser lett. 

SKJERF ELLER BUFF

For å beskytte nakke eller fjes ved dårlig vær.

BADETØY

En badedrakt/badeshorts og et lite håndkle hvis du vil bade underveis på turen. 

FØRSTEHJELPSSKRIN

Hvis du har turhjelpemidler som er spesifikke for deg: dvs. gnagsår, ibuprofen, osv ...

KAMERA

Det er viktig å være til stede underveis på turen, men det er også viktig å ta med noen øyeblikksbilder hjem for mimring. 

SITTEUNDERLAG

Til bruk under lunsj.

Valgfritt:

ANTIBAC

Ved behov i løpet av turen. 

ØREPROPPER

Hvis du sover lett.

DAGBOK

Hvis du ønsker å skrive ned opplevelsene/refleksjoner fra turen underveis. 

SNACKS

Sjokolade, nøtter eller energibarer etter behov. Du vil få muligheten til å kjøpe snacks på turen.

HVERDAGSKLÆR
 

En påminnelse om å ta med seg ekstra klær som man kan anvende når man ikke er i aktivitet.

 

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere